Študenti prvega letnika gostinstva in turizma so za izpitno vajo sestavili, pripravili in postregli ribji meni. Na izpitu so pokazali veliko znanja in ustvarjalnosti.
Pripravili so 5-hodni ribji meni:
-
ribji namaz na kruhku z limonino majonezo
-
mousse iz dimljenega lososa z omako creme fraiche
-
file romba, grahov pire z limonsko travo, emulzija citrusov in smrekovih vršičkov, žele olivnega olja, variacija gob
-
file škarpene s peno gorgonzole in tartufov, gratinirane dagnje, redukcija fonda in vina, pire pečene cvetače, baby korenček, prah zeliščnega olja, čipka
-
sorbet hruške, marinirane hruškine kroglice, perle penine, pistacijev biskvit, crumble z lešnikom in kakavom, čokoladni ganache z rdečim poprom
Kuharsko ekipo je vodila študentka Neli Poličnik, ekipo strežbe pa študent Grega Šinkovec.