Prihodnost mladih v gostinstvu je svetla

Študenti prvega letnika gostinstva in turizma so za izpitno vajo sestavili, pripravili in postregli ribji meni. Na izpitu so pokazali veliko znanja in ustvarjalnosti.

Pripravili so 5-hodni ribji meni:
  • ribji namaz na kruhku z limonino majonezo

  • mousse iz dimljenega lososa z omako creme fraiche

  • file  romba, grahov pire z limonsko travo, emulzija citrusov in smrekovih vršičkov, žele olivnega olja, variacija gob

  • file škarpene  s peno gorgonzole in tartufov, gratinirane dagnje, redukcija fonda in vina, pire pečene cvetače, baby korenček, prah zeliščnega olja, čipka

  • sorbet hruške, marinirane hruškine kroglice,  perle penine,  pistacijev biskvit, crumble z lešnikom in kakavom, čokoladni ganache z rdečim poprom    

Kuharsko ekipo je vodila študentka Neli Poličnik, ekipo strežbe pa študent Grega Šinkovec.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki