Na Mednarodnem festivalu Grand Gourmet, ki je od 14. do 18.11. 2023 potekal v Splitu, smo bili priča mnogim izobraževanjem in navdihujočemu tekmovanju mednarodnih gostinskih šol, natakarjev, barmanov, baristov ter državnih in mednarodnih restavracij, ki jih zastopajo ekipe natajarjev in kuharjev.
Z izjemnim ponosom čestitamo našim študentom, BIC Ljubljana, Višje strokovne šole v programu gostinstvo in turizem, ki so blesteli s svojim strokovnim znanjem, predanostjo in izjemnim timskim duhom!
V kategoriji Individualno tekmovanje natakarjev je Vladimir Turcu Tcaciuc dosegel naslednje dosežke:
- ZLATA MEDALJA - Priprava in postrežba tuninega tatarja ter izbor in postrežba primernega vina
- ZLATA MEDALJA - Rezanje in postrežba sira ter kombiniranje z vinom
- SREBRNA MEDALJA - Prepoznavanje 10 alkoholnih pijač (dalmatinskih) ter postrežba in nalivanje penine (6 kozarcev)
- POKAL za najboljšega natakarja
V kategoriji tekmovanja Barmanov - kratka pijača je Bor Rolih dosegel naslednje dosežke:
- ZLATA MEDALJA
- POKAL za najboljšo kreacijo
- POKAL za skupno 1. mesto
V kategoriji tekmovanja Barista je Zoja Razpotnik dosegla naslednje dosežke:
- SREBRNA MEDALJA za napitka na osnovi espressa
- ZLATA MEDALJA za lastno kreacijo
- ZLATA MEDALJA za Latte art
- NAGRADA za najboljše strokovno delo
V kategoriji Timsko tekmovanje CHEFS TABLE sta Vladimir Turcu Tcaciuc (strežba) in Vuk Kokan (kuhinja) pripravila menu z naslovom "ČIPKASTI OKUSI IDRIJE" in prejela:
- ZLATA MEDALJA v strežbi
- SREBRNA MEDALJA - kuhinja
- NAGRADA za najboljši pogrinjek
Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in mentoricam ter mentorjem: Boštjan Humski, Andrej Molk, Neli Selan, Polona Vesel.
Posebna zahvala gre tudi:
- Barcaffe Espresso - Renata Kočevar
- Arctic Luxury Ice - Jure Volčanžek
- Fiducia
- Milinotest d.d.
- TIC Idrija
- Kendov dvorec Idrija
- Lei Sterle iz slaščičarne BIC Ljubljana