Vse o praženju kave: gostili smo pražarno Cafe Čokl

Vse o praženju kave: gostili smo pražarno Cafe Čokl

Izredni študent v programu živilstvo in prehrana na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, Tine Čokl je študentom v decembru 2024 je pri vajah Sestava in kakovost živil s tehnologijami v živilstvu pripravil predavanje, predstavitev, cuping in degustacijo kave. Je lastnik pražarne kave za Cafe Čokl ter barista in prav zares veliko ve o kavi. Z željo po pripravi čim boljše kakovosti kave je obiskal že veliko kavnih plantaž, od koder nabavlja surovo kavo. V svoji pražarni pripravi točno tako praženje, kot se pritiče posameznemu načinu priprave kavnega napitka. Pri vajah nas je s predavanjem in slikovnim gradivom popeljal skozi tehnologijo pridelave in priprave surove kave. Pripravil je cuping 5 različnih kav in nas podučil o senzoričnem zaznavanju kave. Pokazal nam je tudi vse stranske produkte, ki nastanejo preden je kavno zrno temno rjavo praženo. Odlično in okusno za predpraznične vaje.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki