BIC Ljubljana, Višja strokovna šola, študentska ekskurzija v Seattle in na Aljasko 2024

Z BIC Ljubljana okoli sveta: študenti v Seattle in na Aljasko

Študenti BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, so se v septembru 2024 vrnili z nepozabne strokovne ekskurzije v Seattle in na Aljasko, kjer so odkrivali naravne in kulturne znamenitosti teh edinstvenih regij.

Seattlu, znanem kot "Smaragdno mesto", so obiskali legendarni Space Needle, uživali v kavah na prvotni lokaciji Starbucksa in raziskali mestno tržnico Pike Place Market, eno najstarejših v ZDA. Navdušeni so bili nad tehnološko dediščino mesta, saj so obiskali sedeže podjetij, kot sta Amazon in Microsoft. Poleg tega so spoznali, da Seattle, čeprav slovi po dežju, letno prejme manj padavin kot New York. Odkritje podzemnega Seattle Undergrounda pa jim je dalo vpogled v zgodovino mestnega razvoja po velikem požaru leta 1889.

Ekskurzija se je nadaljevala na Aljasko, največjo in najredkeje poseljeno zvezno državo ZDA. Študenti so raziskovali naravne lepote, vključno z ledeniki, kjer so slišali o pojavu Aljaškega treska – zvočnega fenomena, ko se ledeniki razpokajo. Spoznali so, da Aljaska nima davka na prodajo ali dohodnino ter da ima največ ledenikov v ZDA, več kot 100.000! Prav tako so bili priča spektakularnemu severnemu siju in izvedeli, da so se ZDA Aljaske dokopale leta 1867, ko so jo kupile od Rusije za 7,2 milijona dolarjev.

Strokovna ekskurzija je bila izjemna priložnost za študente, da spoznajo tehnične inovacije, kulturno dediščino in osupljivo naravo dveh tako različnih, a hkrati fascinantnih ameriških regij. Skupina študentov je Aljasko raziskovala s terenci, drugi s kolesi nekateri pa so se spustili po enem najdaljših ziplinesu na svetu. - Icy Strait Point ZipRider,  Zipline omogoča obiskovalcem izjemno adrenalinsko doživetje, ko drsijo nad čudovito aljaško pokrajino. 

Želiš tudi ti potovati z nami? Preveri naša izobraževalna programa in se vpiši na BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki