Obisk pivovarne Tektonik, študenti BIC Ljubljana 2024

Obiskali smo kraft pivovarno Tektonik in spoznali tehnološke postopke v pivovarstvu

V sredo 20. 3. 2024 smo študenti živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli na vajah Tehnologije rastlinskih živil obiskali kraft pivovarno Tektonik, kjer nas je sprejel naš diplomant Jan Debelić. Jan nam je predstavil surovine (slad, hmelj, kvasovke in vodo) za izdelavo piva. Ogledali smo si celoten tehnološki postopek izdelave piva: priprava vode, sladu, drozganje (angl. mashing), odcejanje (angl. sparging), vretje s hmeljem/kuhanje, alkoholno fermentacijo, filtriranje, polnjenje in zorenje.

Izbor kakovostnih surovin, znanja in sodobne tehnologije jim omogoča, da ustvarijo vrhunska piva, s katerimi razveseljujejo zahtevne kupce.

Zahvaljujemo se podjetju Tektonik, še posebej Janu Debeliću za zanimivo predavanje in tehnološki  prikaz izdelave piva.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki