V sredo, 13. 11. 2019, smo imeli na BIC Ljubljana, Živilski šoli prav poseben dan. V okviru svetovnega dneva hrane, ki ga obeležujemo 16. 10., je živilski aktiv v sodelovanju z dijaki, slaščičarsko in pekarsko delavnico ter šolsko kuhinjo pripravil degustacijo na temo Rožiči v prehrani. Rožiči so bili predstavljeni tudi z morfološkega, pridelovalnega, prehranskega in kulinaričnega vidika. Recepte za pripravo jedi so prispevali tako dijaki kot učitelji. Pri izbiri receptov za sladice nismo prisegali samo na videz, poleg bogatega okusa smo želeli predstaviti sladice, pripravljene v skladu s prehranskimi priporočili. Odziv dijakov, učiteljev in ostalih obiskovalcev, je bil več kot pozitiven.
Pripravili smo: sladoled, mousse, štruklje, cmoke, presne kroglice, narastek, rožičev kruh, rožičevo potico, rožičeve rezine z borovnicami, rožičeve mafine, rožičev jogurt, rožičeve rezine s kokosom, torto z mandlji in rožiči, rožičevo pecivo z jabolki in čokolado, carski praženec z rožiči, rožičeve palčke, testenine iz rožičeve moke in pico iz rožičeve moke. Marsikdo je bil presenečen, kaj vse da pripraviti iz rožičev.