BIC Ljubljana, Višja strokovna šola, gostinstvo in tuirzem, živilstvo in prehrana

Informacije o poteku 1. študijskega dne na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli

Dragi študenti in študetnke 1. letnika v programih gostinstvo in turizem ter živilstvo in prehrana na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, dobrodošli! V nadaljevanju preberite informacije o prvem študijskem dnevu, ki bo potekal 1. 10. 2024 za vsak program posebej. 

Informacije o poteku 1. študijskega dne (torek, 1. 10. 2024) za 1. letnik rednega študija Gostinstva in turizma v 2024/25 – Strokovna ekskurzija Doživetje Dolenjske.

Študenti rednega študija 1. letnika Gostinstva in turizma boste 1. študijskih dan (1. 10. 2024) začeli s strokovno ekskurzijo na Dolenjsko (to je del seminarskih vaj v okviru predmeta NKD).

Zbor študentov na Ižanski cesti 10 pred BIC Ljubljana bo v torek, 1. 10. 2024, ob 7.45 uri. Sledi vožnja z avtobusom proti Dolenjski.

Najprej se boste zapeljali do vasi Paha nad Otočcem, kjer boste na Matjaževi domačiji ob 9.00 uri spoznali zgodbo o dolenjskem posebnežu - cvičku in turizmu v zidanicah. Degustirali boste sestavine cvička, domač kruh in sir ter se sprehodili do bližnjih zidanic, ki se oddajajo v najem.

Sledi avtobusni prevoz do Novega mesta, kjer se boste ob 12.00 uri vkrcali na Rudolfov splav. Sledila bo vožnja po okljuku reke Krke, kjer se boste popeljali pod štirimi mostovi, mimo gradu Kamen in Novi Dvor (danes bolnica), stolne cerkve sv. Nikolaja, ki dominira na vrhu hriba, frančiškanske cerkve in samostana. Vožnja se nadaljuje mimo Brega, ki je najbolj priljubljeno mesto številnih slikarjev. Pri tem vam bodo izkušeni animatorji z igro vlog in spremljavo harmonike predstavili zgodbe različnih meščanov.

Povratek proti Ljubljani načrtujemo okrog 14.30 ure, prihod v Ljubljano pa okrog 15.30.

Informacije o poteku 1. študijskega dne (torek, 1. 10. 2024) za 1. letnik rednega študija Živilstva in prehrane v 2024/25 –

Študenti rednega študija 1. letnika Živilstva in prehrane boste 1. študijskih dan (torek, 1. 10. 2024) začeli s sistematskimi (zdravniškimi) pregledi za študente. Potekali bodo v Zdravstvenem domu za študente UL, Aškerčeva ul. 4, 1000 Ljubljana. Podrobne informacije o poteku, naročanju na izbrane ure ste že prejeli na svoje e-naslove. Želimo vam uspešen začetek študijskega leta na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana!

Želimo vam uspešen začetek študijskega leta na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana! 

Preberite poslanico ministra dr. Darja Felde ob začetku študijskega leta 2024/2025

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki