gastronomska ekspedicija v Hrvaško Istro 2025

Gastronomska ekspedicija študentov v Hrvaško Istro!

Ko študentje BIC Ljubljana, Vijše strokovne šole, smer gostinstvo, rečejo “v aprilu 2025 gremo na teren” – to ni kar neka ekskurzija. To je gastronomska ekspedicija v Hrvaško Istro

 1. dan – začnemo pod zemljo (dobesedno) z iskanjem tartufov pri družini Karlić – zadeva postane resna, ko te v gobarjenju prekaša pes. Spoznamo, zakaj so tartufi kulinarično zlato, pa še degustacija za piko na i. Nato pa  Histris – sirarna + mesno predelovalni obrat, kjer nam razkrijejo skrivnosti istrskih salam in pancet, ki zorijo tako dolgo, da bi jim še sir zavidal. 

 2. dan – ladjica po Limskem kanalu, morski zrak in ... ostrige v restavraciji Viking. Seveda nismo ostali žejni – obiskali smo vinarijo Matošević, kjer nam je Ivica odprl svet vrhunskih malvazij. 

 3. dan – zjutraj smo se zbudili ob vonju oljk in obiskali Stancijo San Antonio, kjer nastaja ekstra deviško oljčno olje s karakterjem.  Nato pa smo obiskali še našega študenta Bora Winklerja na eko farmi Kumparička, kjer delajo kozje sire tako dobro, da jih naroča celo Gordon Ramsay (true story!). Na koncu pa še sladka pika na i – Destilarna Aura z degustacijo rakije, marmelad in ostalih domačih bombončkov. 

Zaključek?

Toliko okusov, znanja in doživetij, da se nam je skoraj (samo skoraj) zazdelo, da nismo bili na izletu, ampak v kulinaričnem raju.

#bicljubljana

    Powered by

    • lets you easily create and embed social media feeds like this one on to your site for free!
Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki