Na predavanjih Barmanstva in Strežbe z organizacijo dela 2 smo študenti v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v sodelovanju s podjetjem Merit HP d.o.o. (https://www.merit.si) in g. Jasminom Burzićem izvedli predavanje in degustacijo na temo Cognac.
Z veseljem smo prisluhnili zelo zanimivemu in strokovnemu predavanju o pestri zgodovini, surovinah, destilaciji, zorenju, mešanju in vseh skrivnostih vode življenja. Degustirali in uživali smo ob žlahtnih aromah in okusih različnih vrst konjakov (V.S., V.S.O.P, X.O) vrhunske blagovne znamke Hennessy. "Ko poskusite že zelo veliko konjakov, spoznate, da je prefinjenost tisto, po čemer se razlikujeta kakovostna eaux-de-vie in in res izjemna eaux-de-vie" (Yann Fillioux)
Ob tej priložnosti se prav lepo zahvaljujemo podjetju Merit HP d.o.o. ter gospodu Jasminu Burziću za vso posredovano znanje.