Vaje Kuharstvo in strežba

Študentje 2. letnika gostinstva in turizma so izpeljali prvo projektno nalogo

​​​​​​​

Študentje 2. letnika gostinstva in turizma na BIC Ljubljana so, ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, izpeljali prvo projektno nalogo.

Tema projektne naloge je bila »Harmonija jedi s pivi Crazy Duck Brewery«. Pred samo izvedbo projekta  je naloga študentov: sestaviti meni,  v celoti načrtovati, organizirati in voditi izvedbo dogodka, izračunati stroške ter kritično ovrednotiti celotno izvedbo projekta.

Tokratni projekt sta vodila študenta Matija Cotič v kuhinji in Juš Friškovec v strežbi, pod mentorstvom predavateljev Marjete Cevc in Boštjana Humskega.

Mikro pivovarna Crazy Duck Brewery je tudi tokrat prispevala izbrana piva, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Pripravljene jedi so spremljala naslednja piva:

Mariniran losos, gel rdeče pese, vložena rdeča pesa, kruhov čips in zeliščno olje
Ingver Ale, 3,1 % ABV. Svetlo Ale pivo z dodatkom ingverja.

Račja juha, tortelini z račjim mesom

Kašota z jurčki s parmezanovo peno in rumenjakom
Stout, 5,7 % ABV Temno stout pivo

Srnin hrbet, cvetačni pire z rjavim maslom pečeno korenje in šalotka, temna omaka z rdečim ribezom, okisana cvetača in čipka iz drobtin
IPA, 6,9 % ABV. Svetlo ale pivo

Čokoladni brownie, sladoled rjavega masla, drobljenec pečene bele čokolade in lešnikov
Imperial stout, 10,00 % ABV . Temno močno pivo, starano dvanajst mesecev v barrique sodih

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki