Na BIC Ljubljana Višji strokovni šoli se lahko izobražujete v višješolskih študijskih programih Gostinstvo in turizem ter Živilstvo in prehrana. Za študijsko leto 2025/26 imamo na voljo naslednja vpisna mesta:
Skupna vpisna mesta | Dodatna vpisna mesta* | |||
Redni študij | Izredni študij | Redni študij | Izredni študij | |
Gostinstvo in turizem | 120 | 70 | 4 | 30 |
Živilstvo in prehrana | 90 | 70 | 3 | 30 |
Prvi prijavni rok za vpis v novo študijsko leto 2025/2026 bo potekal od 18. februarja do 18. marca 2025. Prijavite se na spletnem portalu eVŠ.
Kandidati, ki ste se za vpis prijavili s prvo prijavo, boste do 25. julija 2025 obveščeni o rezultatih izbirnega postopka. Sklep bo objavljen na portalu eVŠ. Vpis sprejetih kandidatov bo potekal na Višji strokovni šoli do 18. avgusta 2025.
Drugi prijavni rok bo potekal od 20. do 27. avgusta 2025, s prijavo na spletnem portalu eVŠ.
Kandidati, ki ste se za vpis prijavili z drugo prijavo, boste do 22. septembra 2025 obveščeni o rezultatih izbirnega postopka. Sklep bo objavljen na portalu eVŠ. Vpis sprejetih kandidatov bo potekal na Višji strokovni šoli do 1. oktobra 2025.
Vpis v IZREDNI študij:
Za izredni študij se prijavljate in vpisujete po enakem postopku in v enakih rokih kot za redni študij. Na še prosta vpisna mesta za izredni študij se lahko po drugem prijavnem roku vpišete neposredno na višji strokovni šoli do 9. oktobra 2025, po predhodnem dogovoru v referatu za študentske zadeve.
Informacije o prijavi in vpisu bodo na voljo tudi v Razpisu za vpis v višje strokovno izobraževanje, ki bo objavljen do 31. januarja 2025.
Za dodatna pojasnila smo vam z veseljem na voljo na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana, v referatu za študentske zadeve, po telefonu 01 28 07 606 ali po e-pošti vss@bic-lj.si. Lepo vabljeni :-)
* dodatna vpisna mesta so namenjena vpisu tujcev. Za redni študij so dodatna mesta na voljo državljanom držav, s katerimi ima Republika Slovenija sklenjeno mednarodno pogodbo o izobraževanju po načelu vzajemnosti (Črna gora, BiH, Makedonija, Srbija in Kosovo).