Namen otroških kulinaričnih delavnic je, da otroci na igriv in zanimiv način spoznavajo pestro paleto živil ter različne načine njihove uporabe. Pod vodstvom strokovnjakov se seznanijo z osnovnimi kuharskimi tehnikami in pripomočki ter pridobijo dragocene spretnosti za pripravo preprostih, a okusnih jedi. Pri tem pa ne gre le za kuhanje — otroci se naučijo tudi estetsko pripraviti mizo ter ustvariti prijetno jedilno izkušnjo z urejenim pogrinjkom in dodatnimi elementi. Poseben poudarek delavnic je namenjen tudi kulturnemu uživanju hrane in spoznavanju osnov bontona za mizo, kar prispeva k njihovemu celovitemu razvoju in samozavesti pri obedovanju.
Pri vodenju delavnic sodelujejo študenti BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem, skupaj s usposobljenimi mentorji – učitelji/predavatelji na BIC Ljubljana. Za varnost otrok ustrezno poskrbimo, prav tako za individualni pristop in razvijanje kreativnosti pri otrocih.
Cena posamezne delavnice je 55 EUR za enega otroka.