kuharske iskrice

KUHARSKI TEČAJ Kuharske iskrice

kuharske iskrice

Osnovni kuharski tečaj Kuharske iskrice je namenjen vsem, ki želijo usvojiti osnovna kuharska znanja in se naučiti osnovnih kuharskih tehnik.
Med tečajem bodo udeleženci spoznali kuharske pripomočke (uporaba, nakup, vzdrževanje …) kot so noži, deske, posoda za kuhanje, jedilni pribor in podobno.
Naučili se bodo številnih načinov mehanske obdelave živil (lupljenje, rezanje na način  Julienne in Brunoise, sekljanje, stepanje, gnetenje, filiranje  in podobno). Na enak način bodo tečajniki  spoznavali postopke za toplotno obdelavo živil, (kuhanje, dušenje, blanširanje, pečenje, poširanje …) ter primernost postopkov za pripravo različnih živil, upoštevajoč načela zdrave prehrane.

Med drugim bodo tečajniki spoznali tudi različna živila (dišavnice, začimbe, zelišča ...) in njihovo shranjevanje  ter uporabnost. Po končanem tečaju bodo tečajniki znali pripraviti številne jedi, med drugim nadevanega pečenega piščanca, mesne omake, pečeno postrv, polnozrnat kruh,  domače široke rezance, pražen krompir, različne rižote, zelenjavne priloge,  steake, sladice, ter znali pripraviti pogrinjke.

OSNOVNI TEČAJ

Ponedeljek, 16. 9. 2024

Torek, 17. 9. 2024

Sreda, 18. 9. 2024

Ponedeljek, 23. 9. 2024

Torek, 24. 9. 2024

Od 16. do 21. ure 

NADALJEVALNI TEČAJ

ponedeljek, 13. 1. 2025

torek, 14. 1. 2025

sreda, 15. 1. 2025

ponedeljek 20. 1. 2025

torek, 21. 1. 2025

Od 16. do 21. ure 

Kje?

BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, 1000 Ljubljana

Več informacij

Mira Kranjec: E: mira.kranjec@bic-lj.si / T: 01 28 07 609

kuharske iskrice osnovni tečaj

OSNOVNI TEČAJ KUHARSKE ISKRICE

Spoznali boste:

  • načine mehanske obdelave živil,
  • toplotno obdelava živil,
  • primernost postopkov za pripravo različnih živil,
  • uporabo in shranjevanje dišavnic, začimb in zelišč,
  • in skupaj pripravili številne jedi.
335,00 €
kuharske iskrice nadaljevalni tečaj

NADALJEVALNI TEČAJ KUHARSKE ISKRICE

Spoznali boste

  • zahtevnejše jedi (tatarski biftek, roastbeef, potica, fuži, krhke flancate ...),
  • tradicionalno slovensko govejo juho in enolončnice,
  • meso (rare, medium, welldone),
  • in pripravo jedi z različnih vrst testa.
335,00 €
DELOVNA OBLEKA

Potrebujete čisto in udobno obutev.

Št. udeležencev

Tečaj sprejme do 12 udeležencev.

Prijava na

Delavnica

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki