Začetek kuharskega tečaja Kuharske iskrice

V septembru vabimo na osnovni kuharski tečaj Kuharske iskrice, ki je namenjen vsem, ki želijo usvojiti osnovna kuharska znanja in se naučiti osnovnih kuharskih tehnik. 

Med tečajem bodo udeleženci spoznali kuharske pripomočke (uporaba, nakup, vzdrževanje …) kot so noži, deske, posoda za kuhanje, jedilni pribor in podobno. Naučili se bodo številnih načinov mehanske obdelave živil (lupljenje, rezanje na način  Julienne in Brunoise, sekljanje, stepanje, gnetenje, filiranje  in podobno). Na enak način bodo tečajniki  spoznavali postopke za toplotno obdelavo živil, (kuhanje, dušenje, blanširanje, pečenje, poširanje …) ter primernost postopkov za pripravo različnih živil, upoštevajoč načela zdrave prehrane.

Med drugim bodo tečajniki spoznali tudi različna živila (dišavnice, začimbe, zelišča ...) in njihovo shranjevanje  ter uporabnost. Po končanem tečaju bodo tečajniki znali pripraviti številne jedi, med drugim nadevanega pečenega piščanca, mesne omake, pečeno postrv, polnozrnat kruh,  domače široke rezance, pražen krompir, različne rižote, zelenjavne priloge, steake, sladice, ter znali pripraviti pogrinjke.

Osnovni tečaj bo potekal: 

ponedeljek, 21. 9. 2020,

torek, 22. 9. 2020,

sredo, 23. 9. 2020,

ponedeljek, 28. 9. 2020,

torek, 29. 9. 2020.

PRIJAVI SE 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki