Večer nagrajenih kulinaričnih mojstrovin študnetov BIC Ljubljana
3. 2. 2023 ob 19. uri vas vabimo v našo šolsko Restavracijo KULT316, kjer bodo naši študenti v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli pripravili 6-hodni meni izbranih jedi, s katerimi so bili v letu 2022 na uglednih kulinaričnih tekmovanjih doma in v tujini, kot so The European Young Chef Award, Grand Gourmet Split, G&T Cup Bled in Gastro Kup Srbija, nagrajeni z zlatom in srebrom!
ZMAGOVALNI MENI
Gobov pate na zeliščem krekerju
Neli Poličnik, Grand Gourmet Split: Srebrna medalja - Chefs Table Kuhinja, Zlata medalja in pokal za Chefs table
Koktajl Dragon Rose
Lana Kokl, G&T Cup Bled 2022: najvišje število doseženih točk za lastno kreacijo
***
Tatarski biftek
Anže Zdešar, Grand Gourmet Split: Zlata medalja - priprava tatarskega biftka, Zlata medalja - 100 točk Chefs Table
Rose, suho, 2021, Sveti Martin, vinorodni okoliš Vipavska dolina
***
Pečena cvičkova obara (piščančja rulada s pirejem graha in korenja, skutni cmočki, cvičkov kaviar)
Špela Kuhel, The European Young Chef Award 2022: Srebrna medalja
Cviček, suho, 2022, KZ Krško, vinorodni okoliš Dolenjska
***
Jagenjčkov file s pirejem pečene buče, fregola z zelenjavo, kompresirana kumara
Vuk Kokan, Gastro Kup Srbija: Zlata medalja
Medeno vino, suho, 2018, čebelarstvo Jere
***
Satovje, vanilijev kaki, pomarančni sponge, drobljenec s pečeno belo čokolado, krema temne čokolade, medena omaka
Neli Poličnik, Grand Gourmet Split: Srebrna medalja - Chefs Table Kuhinja, Zlata medalja in pokal za Chefs table
Koktajl Golden Fall
Lara Šoštar Pribožič, Grand Gourmet Split 2022: 1. mesto in pokal za najboljši Long drink koktajl
***
Kavni napitek Luštna borovnička
Lana Kokl, Slovenia Barista Cup 2022: 3. mesto
CENA: 50,00 €
Rezervacije na: kult316@bic-lj.si ali 01 235 52 60.