Ekipa študentov BIC Ljubljana, avtoriji ješprenja s suhimi hruškami, orehi in dimljenim tofujem. Astronavtski zajtrk. Foto: Marjan Verč

Naša ekipa, ki je pripravila astronavtski zajtrk je bila v izboru za ime tedna na Val 202.

Z veseljem vam sporočamo, da sta bila naša sodelavca Katarina Smole in Andrej Molk 18. 3. 2024 predlagana za ime tedna na Val 202!

Ime tedna je postala Nika Prevc, smučarska skakalka, ki si je na predzadnji tekmi sezone v Vikersundu že zagotovila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala za kar ji iskreno čestitamo! Več o kandidatih preberite tukaj.

13. 3. 2024 so se namreč naši študenti Višje strokovne šole po mentorstvom Katarine in Andreja kot edina evropska šola uvrstili med deseterico izbranih v finale mednarodnega tekmovanja NASA HUNCH Culinary Challenge! Tekmovanje razpisuje ameriška vesoljska agencija NASA. Študenti so za polfinalno tekmovanje pripravili ješprenj s suhimi hruškami, orehi in dimljenim tofujem in se uvrstili v finale tekmovanja, ki bo 17. aprila 2024 potekalo v Johnson Space Centru v Houstonu, Texasu. Jed zmagovalne ekipe bodo vključili v prehrano astronavtov. Več o dosežku preberite tukaj.

Študenta živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, Anže Jarc in Mark Jeraj pod mentorstvom predavateljice Katarine Smole ter študenta gostinstva in turizma Hana Wolf in Aljaž Ritmanič pod mentorstvom inštruktorja Andreja Molka so ekipa iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Višje strokovne šole, ki je združila moči in na Nasino astronavtsko tekmovanje poslala ješprenj s suhimi hruškami orehi in dimljenim tofujem.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki