Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Mobilnost dijakov

 SEZNAM IZVEDENIH MOBILNOSTI IN POROČILA DIJAKOV

IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

DRŽAVA MOBILNOSTI

TERMIN

BLOG/POROČILO

Naravovarstveni tehnik in slaščičar PORTUGALSKA april 2019

255px Flag of Portugal.svg

Slaščičar MALTA februar 2019 

Malta flag

Živilsko prehranski tehnik ŠPANIJA december 2018

Spain flat 92356 2

Slaščičar FRANCIJA september 2018

France flat 92086 2

Naravovarstveni tehnik FINSKA

maj 2018

Finland 92085 2
Slaščičar ŠPANIJA

marec 2017/18

Spain flat 92356 2

Slaščičar

PORTUGALSKA

februar 2017/2018

255px Flag of Portugal.svg

Živilsko-prehranski tehnik

ŠPANIJA

december 2017/18

Spain flat 92356 2

Živilsko-prehranski tehnik

FINSKA

november 2017/18

Finland 92085 2

Naravovarstveni tehnik in mesar

PORTUGALSKA

april 2016/17

255px Flag of Portugal.svg

Slaščičar

FINSKA

april 2016/17

Finland 92085 2

Slaščičar

FRANCIJA

marec 2016/17

France flat 92086 2

IMG 2522Slaščičarna

Slaščičarji in peki smo v delavnici skupaj z ostalimi učenci izdelovali različne vrste peciva, rulade in torte. V torek smo pripravljali sadne rulade, sadne torte s pomarančno marmelado in masleno kremo s čokolado, glazirane s stopljeno čokolado. V sredo smo učencem pomagali delati razne rezine in sadne torte, na koncu pa smo se preizkusili še v dekoraciji tort.

Preberite več: Na Finskem od 3. do 6. maja

skupinska2.maja 2016 smo iz Helsinkov odpotovali v Pori. Namestili smo se v hostlu in že takoj naslednjega dne odšli na delovno mesto. Študentje so nam pripravili zajtrk in kratko predstavili Finsko ter šolo Winnovo, nato pa nas odpeljali na lokaciji slaščičarne in laboratorija. Tu smo Nika, Maja, Nika, Tine, Jure, Janja, Aljaž, Urša, Urška, Ana in Andreja ter Gregor.

Preberite več: Finska, maj 2016

Osem izbranih dijakov Živilske šole BIC Ljubljana je odšlo v spremstvu dveh profesoric na Finsko, v okviru projekta Erasmus+ za 14 dni. Opravljali bodo delovno prakso, kjer bodo spoznali izobraževanje in kulturo Finske.

Njihove aktivnosti lahko spremljate preko spletne strani.

IMG 1719V delavnici mojstra Alfonsa so v zadnjih dneh prišli na vrsto piškoti Rosco anis (z dodatkom janeževega likerja) in izdelki iz paljenega testa. Kot zanimivost naj omenimo, da paljeno testo pripravijo z olivnim oljem in ne z maslom, kot je običajno, kar pa naredi bolj poln okus. Zadišalo je tudi po kokosovih piškotih in eklerjih, polnjenih z limonino kremo in cimetom, katere je pohvalil naš kuhar Pepe.

Preberite več: Dnevi ocvrtkov in paljenega testa