Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

Obveščamo vas, da bo šola od 9. 7. do 16. 8. 2019 zaprta. Šola bo spet odprla svoja vrata v ponedeljek, 19. 8. 2019.
Razpored za jesenski rok popravnih izpitov bo pravočasno objavljen na spletni strani šole.
Želimo vam lepe počitnice. 

61.evropskem tekmovanju Company of the Year Competition v Lillu 3. 6Dijaki Jakob Osredkar, Dominika Dolsak in Pia Fistrovič, pod vodstvom mentoric Mirjam Gorenc in Milene Hrovat so od 3. do 6. 7 . 2019 z dijaškim podjetjem Nebeški jogurt - Havenly yogurt predstavljali Slovenijo na evropskem srečanju za Evropsko podjetje leta v Lillu, prvi dan so se predstavili s stojnico, predstavitvijo izdelka z nastopom in pogovorom z evropskimi podjetniki.

izbor proslavaZadnji šolski dan so dijaki Živilske šole pripravili proslavo ob koncu šolskega leta in dnevu državnosti. Misli o domovini so se prepletale s poezijo in glasbo. Za literarni pridih so poskrbele Monika, Lucija, Maša in Ana, s petjem pa so navdušile Hana, Manja in Sara. Prireditev sta povezovala Klemen in Matija. Prisluhnili pa smo tudi poslanici ministra za šolstvo. Utrinke iz proslave si lahko ogledate v galeriji. Prijetne počitniške dni …

55Tudi v letošnjem šolskem letu so v okviru projekta Rastem s knjigo dijaki 1. letnikov NPI, SPI in SSI programov obiskali šoli najbližjo knjižnico - Knjižnico Rudnik. Namen obiskov je dijake seznaniti s splošnimi knjižnicami, kjer je mdr. izbira leposlovja mnogo bogatejša kot v naši šolski - strokovni knjižnici. S projektom spodbujamo branje in obiskovanje knjižnic, kjer se odvija tudi ogromno drugih dogodkov - predavanja, delavnice itd. Dijake seznanimo s sodobnimi domačimi avtorji mladinske literature. Med obiski se je kar nekaj dijakov včlanilo v knjižnico, saj je članstvo do 18. leta starosti brezplačno. Izvedeli smo tudi, da je "knjiga" ob danajšnjih e-knjigah že zdavnaj presegla UNESCO-vo definicijo, da gre za "tiskano neperiodično besedilo na najmanj 48 straneh s platnicami". Ob koncu obiska je vsak dijak prejel knjigo "Noben glas" avtorice Suzane Tratnik.