Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

479. 3. 2019 je na Osnovni šoli Spodnja Šiška potekalo državno tekmovanje v znanju materinščine za Cankarjevo priznanje. Dijaki in dijakinje so pisali esej o prebranih knjigah: Podobe iz sanj Ivana Cankarja in Gverilci Polone Glavan.
Naša dijakinja Lucija je osvojila zlato priznanje.
Mentorica je bila profesorica Rozalka Mohorič.

46Dijaki 2. letnika naravovarstvenega programa Živilske šole BIC Ljubljana so v sklopu praktičnega pouka, skupaj z izvajalcema iz zavoda BOB, sodelovali na pilotnem projektu LIVADA LAB. Namen vaj je bil umeščanje elementov na mestno zeleno površino. Vaje na terenu so se začele s krajšo igro za ogrevanje možganov, nato pa se je začelo delo. Dijaki so se razporedili v skupine in predstavili elemente že prisotne na parceli (dvignjena greda, čebelnjak, klopi, igrala itd.). Nadaljevali so s predstavitvijo idej o elementih, ki bi jih lahko postavili na površino (skalnjak, gugalnice, fitnes naprave itd.) ter podali argumente za in proti.

Preberite več: Sodelovanje na pilotnem projektu LIVADA LAB

43V soboto, 30. 3. 2019, se je 6 dijakinj udeležilo državnega tekmovanja iz znanja angleščine za SPI programe, ki je letos potekalo v ŠC Kranj. Tekmovanja so se udeležili kar 104 tekmovalci, zmaga pa je odšla v Celje. Naše dijakinje so se odrezale odlično, saj sta dve dosegli srebrno priznanje! Congratulations!

IMG 20190330 115909Socialna akademija je razpisala izobraževanje za mlade, saj samo upanje v boljšo prihodnost ni dovolj.
˝Tokrat moramo zanjo prevzeti odgovornost vsi. Narediti moramo več, kot le iti na volitve – prepričati moramo tudi druge, da se jih udeležijo.˝
Ravno to je bila osrednja tema usposabljanja mladih ambasadorjev Evropskega parlamenta iz programa naravovarstveni tehnik, ki je potekalo med 29. in 30. 3. 2019. Pridobili so znanje o aktivaciji državljanske dolžnosti, kako voditi kampanjo in kako uporabljati multimedijo.
Avtorica: Alenka Sedlar Špehar

20190322 114645Ključna aktivnost projekta Okolje, zdravje in mladi 2017-2019, ki ga financira Ministrstvo za zdravje RS, je aktiviranje mladih s pomočjo proaktivnih kavarn, kjer mladina, stara od 15–25 let, pripravlja svojo pobudo na temo okolje-zdravje.
V zimskem času je v proaktivni kavarni z evropsko komisarko gospo Violeto Bulc sodelovalo pet dijakov iz prvega in tretjega letnika programa naravovarstveni tehnik.
Pripravili so čudovito pobudo za ozelenitev betonskih objektov, s katerimi bodo lahko povečali ekosistemske storitve v lokalni skupnosti. To je bila ena izmed 12. lokalnih pobud, ki je dosegla kriterije za sprejem in odobritev finančne podpore.

Preberite več: Razpis za lokalne pobude v okviru  projekta Partnerstvo za okolje in...