Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

NAMEN KULINARIČNIH DELAVNIC

Mlajši in starejši ter ljubitelji kulinarike se boste na kulinaričnih delavnicah seznanili z znanji s področja kulinarike ter pripravljanja jedi za domačo uporabo. Delavnice bodo potekale na zelo zabaven in sproščujoč način, v prijetnem okolju učne kuhinje KULT 316, ob prisotnosti odlične, simpatične kuharice, ki vam bo predala svoja znanja in izkušnje iz sveta kulinarike.
Vsi vemo, da se kuhinja prične s skrivnostjo recepta in začinjeno kuhinjo. Sledi ustvarjanje in zanimiva kombinacija živil. Na koncu pa se kuharsko ustvarjanje konča s pogostitvijo in z uživanjem ob dobri hrani.


Tečaji potekajo na BIC Ljubljana, v Centru kulinarike in turizma KULT 316, na Prušnikovi 74, Ljubljana - Šentvid.

kuhinja KULT

DSC 0302_2

 

 

 

 

 

 

PRIJAVA
Udeleženci se na tečaj lahko prijavite po telefonu 01 / 28 07 609 ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

docxPRIJAVNICA 2017 / 18.docx

CENA TEČAJA IN PLAČILO
Cena tečaja je 65,00 evrov (z DDV). Tečaj plačate preko plačilnega naloga UPN na transakcijski račun: SI56 0110 0603 0699 941. Obvezno navedite sklicno številko -00 2222. Ob prijavi, po e-pošti prejmete podatke za plačilo tečaja.
Račun udeležencem pošljemo po pošti.

DARILNI BON

darilni_bon_tecajiV namen obdarovanja smo pripravili darilne bone v vrednosti enega kulinaričnega tečaja. Bone lahko prevzamete v referatu Medpodjetniškega izobraževalnega centra, ali pa vam jih pošlejemo po pošti. Naročite jih na tel. št.: 01 / 28 07 609 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

  

ŠT. UDELEŽENCEV
Udeleženci na tečajih aktivno sodelujejo, zato je v posamezni skupini največ 10 udeležencev.

DELOVNA OBLEKA

Udeleženci naj bodo udobno obuti, imajo naj predpasnik ter spete lase. Na tečaju udeleženci dobijo pokrivalo za lase.

POTEK DELAVNIC

  • seznanitev z temo delavnice
  • pregled gradiva
  • tehnike rezanja
  • priprava jedi
  • serviranje in degustiranje
  • pospravljanje

*Pridružijemo si pravico do spremembe menija oz. jedi.

 

Naslov tečaja Vsebina tečaja
Slike s tečaja

Zdrava, kakovostna, drugačna, preprosto ribje jedi
maj 2018

 

Kuharska delavnica z
Neli Selan

  • brancinov tatar
  • lignji v solati
  • sipina rižota s prekajeno ribo
  • losos v testu z rjavo lečo in zelenjavo
 

Piknik malo drugače (prigrizki in priloge)
april 2018

Kuharska delavnica z
Neli Selan

  • sirove lizike
  • osvežilne solate
  • zelenjavne palčke z osvežilno jogurtovo omako
  • mesno zelenjavna nabodalca (pršut, melona, mozzarela, balzamična redukcija)
  • mini koruzna hrenovka
 

Svečane jedi
december 2017

 

Kuharska delavnica z
Neli Selan

  • piščančja pašteta z brusničnim džemom na bugtti
  • česnova kremna juha
  • poširan jajček s krompirjevo peno in hrustljavo panceto
  • marinirana bela riba v maslenem ovoju s pirejem sladkega krompirja in pečeno zelenjavo
 

Buče, ki niso samo za noč čarovnic
november 2017

 

Kuharska delavnica z
Neli Selan

  • kruhek za noč čarovnic
  • pečena bučna juha z jabolki in cimetom
  • bučni kompot
  • bučna torta
 

Ribje jedi
18. maj 2017 - četrtek od 16 do 21 ure

 

 

Kuharska delavnica z
Neli Selan

  • avokadov namaz s svežim lososom na opečenem kruhu
  • solata iz morskih sadežev
  • ajdov blin s hrenovo peno in prekajeno postrvjo
  • file bele ribe z mlado blitvo in pinjolami v škrniclu
  • ribji burger
 Slike

Priprava jedi v zelo kratkem času
12. april 2017 - sreda od 16 do 21 ure

 

 

Kuharska delavnica z

Neli Selan

  • polnozrnati krekerji s sirnim namazom, svežo kumaro in opečenimi gamberi,
  • zapečene tortilje v pečici,
  • pečena zelejava z mladim krompirjem in svinjsko ribico zavito v panceto,
  • losos v medeni srajčici s sladko zelenjavo.
 Slike

Italijanske jedi
15. marec 2017 - sreda od 16 do 21 ure

 

 

Kuharska delavnica z

Neli Selan

  • pečeni jajčevci s paradižnikom in mocarelo na posteljici polente in jagodne omake
  • ocvrti kalamariz omako iz pečenega česna in limete
  • Milanska rižota
  • domači njoki s pestom in repki kozic
  • pehtranova panna cotta z malinovim prelivom
 Slike

Koruzne jedi
15. februar 2017 - sreda od 16 do 21 ure

 

 

Kuharska delavnica z 
Neli Selan

  • solatni krožnik s pečenim piščancem, avokadom, češnjevim paradižnikom in hrustljavo koruzno tortiljo
  • pečena polenta s sotirano mlado špinačo in rezino hladnega roastbeefa
  • zabeljena polenta
  • polentina pizza s češnjevim paradižnikom, mozzarello in brokolijem
  • koruzna potica s čokolado
 

Pekoče jedi
28. januar 2017 - sobota od 9 do 14 ure

 

Kuharska delavnica z

Neli Selan

  • ramstek s čilijem, kavo, koriandrovimi semeni in gorčico, mlada solata
  • pekoča cvetačna kremna juha
  • pikantni piščanec v panko drobtinah
  • maslene košarice z jabolčnim čatnijem
 

Štruklji

7. maj 2016

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Slani štruklji,
  • Sladki štruklji,
  • Kvašeni štruklji,
  • Pečeni štruklji.
 

Sladke in slane pite

9. april 2016

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Pita s špinačo in češnjevcem,
  • Pita z bučo in korenjem,
  • Pita z jurčki in orehi,
  • Sirova pita,
  • Grška pita,
  • Limetina pita,
  • Rabarbarina pita.
 

Mehiška hrana

12. marec 2016

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Chili con carne,
  • Enchilados,
  • Ensalada,
  • Salsa omaka,
  • Asado,
  • Quesadilija,
  • Takosi,
  • Mehiški fižol,
  • Dresingi,
  • Stiky fingers.
 Slike

Ribe in morski sadeži

16. januar 2016

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Postrv s koromačevo - kokosovo omako,
  • Losos z avokadom,
  • Brancin v škartocu,
  • Ribja nabodala s pomarančo,
  • Kozice s pehtranovo omako,
  • Solata nicoise,
  • Čolnički,
  • Sardele v trtnih listih.
 Slike

Slovenske jedi

5. december 2015

 

Kuharska delavnica z
Petom Hvalcem

  • Všenat zelje,
  • Blovška kavla,
  • Kostelske hrge,
  • Kozjanska kruhova potica,
  • Šfojaka,
  • Goriški golaž.
 Ni bil izveden

Testeninske jedi

21. november 2015

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Odprta lazanja,
  • Ravioli,
  • Idrijski žlinkrofi z bakalco,
  • Stufatu,
  • Rženi trganci,
  • Kaneloni z govedino in špinačo,
  • Marelični narastek.
 Slike

Mesne jedi in omake

10. oktober 2015

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Piščančje prsi z bučnim pirejem,
  • Bearneška omaka,
  • Lonec s puste,
  • Mesno nabodalce s steklenimi špageti,
  • Svinjina s hruškami in gorgonzolo,
  • Sivkina holandska omaka,
  • Papazjanija.
 Slike

Solate in prigrizki
Sobota 30. 5. 2015

 

Kuharska delavnica z
Dušanom Božičem

  • Kolumbijska solata,
  • Traviški radič s pršutom,
  • Beluši s kolandsko omako,
  • Avokado z radičem,
  • Stebelna zelena z jabolki,
  • Špinača s pomarančami,
  • Norveška solata,
  • Mehiška solata,
  • Sladki korenček v solati,
  • Solata z dimljenimi račjimi prsmi,
  • Porovi zvitki z lososom,
  • Suhe slive v srajčki iz slanine.
 

Krompirjeve jedi
Sobota: 18. 4. 2015

 

Kuharska delavnica z
Dušanom Božičem

  • Krompirjeva juha,
  • Krompirjeva enolončnica,
  • Madžarski krompirjev golaž,
  • Rosti krompir s piščančjimi fileji,
  • Krompirjev narastek,
  • Alzaška pojedina,
  • Krompirjeve rolade,
  • Kmečki krompirjev zajtrk,
  • Krompirjevi cmoki s slivami,
  • Krompirjeve hruške,
  • Krompirjeve košarice,
  • Krompirjeva solata z rukolo.
 Slike

Bučne jedi
Sobota: 28. 3. 2015

 

Kuharska delavnica z
Dušanom Božičem

  • Bućkin karpacio,
  • Juha iz buč in semen,
  • Štruklji iz buč,
  • Bučni ponvičnik z jogurtovo omako,
  • Bučni narastek s paradižnikovo smetano,
  • Pirini in bučni polpeti s karameliziranim korenčkom,
  • Bučna enolončnica z govedino,
  • Bučni zavitek.
 

Vegetarijanska hrana
Sobota: 7. 2. 2015

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Paradižnikova pogača,
  • Jajčevcev tahini,
  • Zvitki kitajskega zelja,
  • Zelenjavna enolončnica s peteršiljevim pestom,
  • Ohrovtove culice z orehi,
  • Zelenini zrezki s kostanjevo kremo,
  • Zelenjavna kvinota,
  • Ocvrti krompirjev burek Indija,
  • Korenjeva juha s karijem,
  • Kruh in avocado s paradižnikovo kremo.
 Slike

Tematska kuharska delavnica
Sobota: 6. 12. 2014

 

Kuharska delavnica z 
Dušanom Božičem

  • Priprava mesa za karpačo,
  • Piščančje prsi sous - vide,
  • Polnjene piščančje kračke s špinačo,
  • Piščančja rolada z jurčki,
  • Štruklji brez testa,
  • Prosena kaša s suhim sadjem in skuto,
  • Sezonska solata s prelivi (peteršiljev, pesin, sezonski, jogurtov),
  • Creme brulee pasijonka.
 Slike

Hladni bife, hitra in izvirna pogostitev za vaše goste
Sobota: 22.11.2014

 

Kuharska delavnica z 
Dušanom Božičem

  • Angleško pečen roastbeaf z rdečo waldorfsko solato,
  • Vittello tunatta,
  • Dimljena račja prsa s hrenovo peno,
  • Kozje krogljice z orehi, pistacijo in bučkami,
  • Marinirani sušeni paradižniki z mocarelo in baziliko,
  • Frittule s pršutom, kaprami in sardelnim filejem,
  • Sezonska solata z roqefottom, orehi in medom,
  • Rakci v tempuri,
  • Jetrca s slanino,
  • Ocvrta špinača, feta in vlečeno testo
Slike

Okusi in vonjave po Aziji
Sobota: 18.10.2014

 

Kuharska delavnica z 
Dušanom Božičem

  • Govedina po kitajsko z riževimi rezanci,
  • Piščančji satay (Tayland) z basmati rižem,
  • Cesarska riba (Tayland),
  • Sladko kisla omaka,
  • Goveja nabodala z arašidno omako (Indonezija) in basmati riž,
  • Piščančja tikka v voku (Indija) riž,
  • Palačinke z lumpia nadevom (Filipini),
  • Arašidna omaka.
 Slike

Arhiv Kuharskih delavnic