Kontakti | Intranet | Kazalo strani

ikone ikone2 ikone3 ikone7
ikone4 ikone5 ikone6 ikone8

Prostovoljstvo

 

sla_pekNa Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana v Medpodjetniškem izobraževalnem centru izvajamo tečaje za peko slaščic in pekovskih izdelkov. Tečaji potekajo v pekarskih in slaščičarskih delavnicah.
Slaščičarske tečaje izvaja priznana slaščičarka Alenka Kodele, pekovske tečaje pa Mišo Kolar, učitelj praktičnega pouka na BIC Ljubljana.

 

 

TRAJANJE PROGRAMA
Tečaji potekajo ob sobotah od 8.00 do 14.00 ure v slaščičarskih in pekarskih delavnicah Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana na Ižanski 10 v Ljubljani.

PRIJAVA
Udeleženci se na tečaj lahko prijavijo po telefonu 01 / 28 07 609 ali na e- naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

PLAČILO
Preko plačilnega naloga UPN na transakcijski račun: SI56 0110 0603 0699 941, po navodilih, ki jih prejmete ob prijavi. Obvezno navedite sklicno številko -00 1111.
Račun udeležencem pošljemo po pošti.

 

DARILNI BON

darilni_bon_tecaji

 

Darilni bon lahko naročite preko tel. št.: 01 / 28 07 609 ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Posamezni darilni bon ima vrednost enega slaščičarskega ali pekovskega tečaja. Prevzamete ga lahko na  BIC Ljubljana, Ižanska 10, Ljubljana, v referatu Medpodjetniškega izobraževalnega centra, ali vam ga pošljemo na željeni naslov.

 

 

 

ŠT. UDELEŽENCEV
Udeleženci na tečajih aktivno sodelujejo, zato jih v posamezno skupino sprejmemo največ 11.

DELOVNA OBLEKA
Udeleženci naj bodo primerno obuti (čista, udobna obutev), spete lase, predpasnik pa si lahko sposodijo na tečaju.

docxPRIJAVNICA 2017 / 2018.docx

Cena tečajev je 65,00 evrov (z DDV), Slaščičarski maraton 85 eur(z DDV)

 

Naslov tečaja in Termin tečaja Vsebina tečaja Slike s tečaja

Sladice v čašah
12. maj 2018

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • bezgova strjenka z jagodami
  • jagodna pena
  • metina krema z jagodami
  • panakota z gozdnimi sadeži
  • bela čokoladna pena s figami in portovcem
  • tiramisu
  • skutina krema z gozdnimi sadeži in čokoladno kremo
  • musse iz grškega jogurta z belo čokolado in malinami
 

Pekovsko pecivo
14. april 2018

 

Pekovska delavnica z
Mišom Kolarjem

  • bele žemlje
  • ljubljanski gumb
  • vozel
  • osmica
  • rožica
  • primorska biga
  • petdelna biga
  • vzhajanci
  • tartaruga
  • banana
  • kornet
  • brioš metuljček
  • brioš srček...

 

 

Torte
14. april 2018

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • čokoladna torta s kokosom
  • torta 3 čokolade
  • torta z jogurtom, malinami in pistacijo,
  • bananina torta z ingverjem,
  • čokoladno karamelna torta
  • torta z jagodami smetano in čokolado
 

Presne sladice
17. marec 2018

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • čokoladne rezine z jagodnim želejem
  • torta iz gozdnih sadežev
  • jagodni makroni
  • presne košarice
  • presni bonboni
  • čokoladno bananina presna torta
  • rožičeva rolada s pomarančno kremo
  • limetina presna torta
 

Oblikovanje dekoracij iz sladkorne mase
3. marec 2018

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • izdelava dekoracij iz sladkorne mase
  • cvetje
  • razni okraski
  • figurice
 

Slaščičarski maraton
17. februar 2018
sobota od 8:00 do 17:00 ure

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • spoznavanje osnovnih tehnik in vrst sladic
  • priprava biskvitov in izdelava 2 različnih tort
  • izdelava 2 – 4 vrste piškotov
  • priprava 2 vrsti sladkih grižljajev
  • priprava 2 različni sladici v čašah
  • priprava 2 različnih pit
 

Dekoracija tort
3. februar 2018

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko kodele

  • prikaz dekoriranja tort za različne priložnosti
  • obmazovanje, oblivanje in oblačenje tort
  • priprava dekoracij
  • tehnika brizganja raznih oblik okrasov
  • pisanje na torte
 

Specialne vrste kruha
20. januar 2018

 

Pekovska delavnica z 
Mišom Kolarjem

  • ajdov kruh z orehi,
  • kruh s semeni,
  • polnozrnati kruh,
  • rženi kruh,
  • čebulni kruh,
  • koruzni kruh.
 

Mini sladice - sladki prigrizki
20. januar 2018

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • bananine rezine s kokosom in čokolado
  • čokoladna rezina z vanilijevo kremo
  • sadne košarice
  • pomarančne kocke s čokolado in orehi
  • čokoladne roladice z vanilijevo kremo
  • roladica z bučnimi semeni in kislo smetano
  • jogurtove tortice z malinami
  • popcakes
  • cupcakes
 

Praznično pečenje
9. december 2017

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • orehova potica
  • kokosova potica
  • pehtranova potica
  • lešnikovi prstki
  • pirina očesca
  • piškoti s koruznimi kosmiči
  • čokoladni obročki
  • pariške rože s kokosom
  • kakavovi poljubčki
 

Ustvarjamo s čokolado
18. november 2017

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • temperiranje čokolade
  • izdelava oblikovalne čokoladne mase
  • izdelava raznih čokoladnih dekoracij
  • izdelava čokoladnih ovojev in lupin za sladice
  • temna čokoladna pena
  • čokoladne košarice s čokoladnim ganachem
 Slike

Nedeljske in praznične jedi
21. oktober 2017

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • jogurtova strjenka s hruškovim želejem
  • panakota s prelivom iz gozdnih sadežev
  • kakijeva bavarska krema s pomarančnim kulijem
  • tiramisu
  • milefolije z vanilijevo kremo in jagodičevjem
  • čokoladni musse z malinami
  • creme brulee
  • vanilijeva strjenka z jagodami
 Slike

Zavitki in pite
7. oktober 2017

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • orehova pita z jabolki
  • pita s skuto in grozdjemp
  • omarančna pita s čokolado
  • krostata z jogurtovo kremo in malinami
  • zavitek s hruškami in vanilijevo kremo
  • zavitek z bananami
  • slana pita zs tremi siri in bučnimi semeni
  • pita s krompirjem in gobami
 Slike