Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana v Medpodjetniškem izobraževalnem centru izvajamo slaščičarske in pekovske tečaje.
Slaščičarske delavnice izvaja priznana slaščičarka Alenka Kodele, pekovske delavnice pa Mišo Kolar in Gregor Žagar, učitelja praktičnega pouka na BIC Ljubljana.
TRAJANJE PROGRAMA
Tečaji potekajo ob sobotah od 8.00 do 14.00 ure oz. med tednom od 16.00 do 22.00 ure v slaščičarskih in pekarskih delavnicah Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana na Ižanski 10 v Ljubljani.
PRIJAVA
Udeleženci se na tečaj lahko prijavijo preko PRIJAVNICE, po telefonu 01 / 28 07 609 ali na e- naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
PLAČILO
Preko plačilnega naloga UPN na transakcijski račun: SI56 0110 0603 0699 941, po navodilih, ki jih prejmete ob prijavi. Obvezno navedite sklicno številko -00 1111.
Račun udeležencem pošljemo po pošti.
DARILNI BON
Darilni bon lahko naročite preko tel. št.: 01 / 28 07 609 ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Posamezni darilni bon ima vrednost enega slaščičarskega, kulinnaričnega ali pekovskega tečaja. Prevzamete ga lahko na BIC Ljubljana, Ižanska 10, Ljubljana, v referatu Medpodjetniškega izobraževalnega centra, ali vam ga pošljemo na željeni naslov.
ŠT. UDELEŽENCEV
Udeleženci na tečajih aktivno sodelujejo, zato jih v posamezno skupino sprejmemo največ 12.
DELOVNA OBLEKA
Udeleženci naj bodo primerno obuti (čista, udobna obutev), imajo naj spete lase, predpasnik pa si lahko sposodijo na tečaju.
Cena posameznega tečaja je 72,00 evrov (z DDV), Slaščičarski maraton 94,00 eur (z DDV).
Naslov tečaja in Termin tečaja |
Vsebina tečaja |
Slike s tečaja |
Sladice v čašah petek, 17. maj 2019 od 16.00 do 22.00 ure
Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele
|
- Bezgova strjenka z jagodami
- Malinova pena
- Bazilikina krema z jagodami
- Mangova pena z malinami
- Bela čokoladna pena s figami in portovcem
- Jabolka z vanilijevo kremo in pistacijo
- Skutina krema z gozdnimi sadeži in čokoladno kremo
- Musse iz grškega jogurta z belo čokolado in malinami
|
|
Pekovsko pecivo sobota, 6. april 2019 od 8.00 do 14.00 ure
Pekovska delavnica z Mišom Kolarjem
|
- bele žemlje
- ljubljanski gumb
- vozel
- osmica
- rožica
- primorska biga
- petdelna biga
- vzhajanci
- tartaruga
- banana
- kornet
- brioš metuljček
- brioš srček...
|
|
Torte petek, 12. april 2019 od 16.00 do 22.00 ure
Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele
|
- Čokoladna torta s kokosom
- Torta 3 čokolade
- Torta z jogurtom, malinami in pistacijo
- Bananina torta z ingverjem
- Čokoladno karamelna torta
- Profiterol torta
- Kefirjeva torta s sadjem
|
|
Presne sladice petek, 29. marec 2019 od 16.00 do 22.00 ure
Slaščičarsa delavnica z Alenko Kodele
|
- Borovničeva pita
- Torta iz gozdnih sadežev
- Jagodni makroni
- Presne košarice
- Presni bonboni
- Čokoladno bananina presna torta
- Rožičeva rolada s pomarančno kremo
- Limetina presna torta
|
|
Oblikovanje dekoracij iz sladkorne mase petek, 15. marec 2019 od 16.00 do 22.00 ure
Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele
|
- Izdelava dekoracij iz sladkorne mase, cvetje, razni okraski, figurice
|
|
Slaščičarski maraton sobota, 16. februar 2019 od 8.00 do 17.00 ure
Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele
|
- Spoznavanje osnovnih tehnik in vrst sladic
- Priprava biskvitov in izdelava 2 različnih tort
- Izdelava 2 – 4 vrste piškotov
- Priprava 2 vrsti sladkih grižljajev
- Priprava 2 različni sladici v čašah
- Priprava 2 različnih pit
|
|
Dekoracija tort sobota, 2. februar 2019 od 8.00 do 14.00 ure
Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele
|
- Prikaz dekoriranja tort za različne priložnosti
- Obmazovanje, oblivanje in oblačenje tort
- Priprava dekoracij
- Tehnika brizganja raznih oblik okrasov
- Pisanje na torte
|
 |
Mini sladice - sladki prigrizki sobota, 19. januar 2019 od 8.00 do 14.00 ure
Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele
|
- Bananine rezine s kokosom in čokolado
- Čokoladna rezina z vanilijevo kremo
- Mini tiramisu
- Mandljeve roladice s čokoladno kremo
- Roladica z bučnimi semeni in kislo smetano
- Jogurtove tortice z malinami
- Popcakes
- Cupcakes
|
 |
Specialne vrste kruha sobota, 12. januar 2019 od 8.00 do 14.00 ure
Pekovska delavnica z Mišom Kolarejm
|
- ajdov kruh z orehi,
- kruh s semeni,
- polnozrnati kruh,
- rženi kruh,
- čebulni kruh,
- koruzni kruh.
|
 |
Praznično pečenje sobota, 8. december 2018 od 8.00 do 14.00 ure
Slaščičarski tečaj z Alenko Kodele
|
- Orehova potica
- Kokosova potica
- Pehtranova potica
- Lešnikove košarice
- Brizgani piškoti
- Pirina očesca
- Piškoti s koruznimi kosmiči
- Čokoladni obročki
- Krapki z orehi in čokolado
- Čokoladni poljubčki
|
 |
Ustvarjamo s čokolado sobota, 24. november 2018 od 8.00 do 14.00 ure
Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele
|
- Temperiranje čokolade
- Izdelava oblikovalne čokoladne mase
- Izdelava raznih čokoladnih dekoracij
- Izdelava čokoladnih ovojev in lupin za sladice
- Čokoladni tris
- Čokoladne košarice s čokoladnim ganachem
|
|
Nedeljske in praznične jedi sobota, 27. oktober 2018 od 8.00 do 14.00 ure
Slaščičarska delavnica z Alenko Kodele
|
- Jogurtova strjenka s hruškovim želejem
- Panakota s prelivom iz gozdnih sadežev
- Kostanjeva pena s karameliziranimi jabolki
- Tiramisu z limeto in jagodami
- Milefolije z vanilijevo kremo in jagodičevjem
- Musse treh čokolad z malinovim prelivom
- Vanilijeva strjenka z jagodami
|
 |