Kontakti | Intranet | Kazalo strani

ikone ikone2 ikone3 ikone7
ikone4 ikone5 ikone6 ikone8

 

Logotip Slovenia ERG awarded 2021 modra različica

 

Prostovoljstvo

pasica PRP EU SLO barvni manjši

 

sla_pekNa Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana v Medpodjetniškem izobraževalnem centru izvajamo slaščičarske in pekovske tečaje. 

Slaščičarske delavnice izvaja priznana slaščičarka Alenka Kodele, pekovske delavnice pa Mišo Kolar in Gregor Žagar, učitelja praktičnega pouka na BIC Ljubljana.

 

 

TRAJANJE PROGRAMA
Tečaji potekajo ob sobotah od 8.00 do 14.00 ure oz. med tednom od 16.00 do 22.00 ure v slaščičarskih in pekarskih delavnicah Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana na Ižanski 10 v Ljubljani.

PRIJAVA
Udeleženci se na tečaj lahko prijavijo preko PRIJAVNICE,  po telefonu 01 / 28 07 609 ali na e- naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

PLAČILO
Preko plačilnega naloga UPN na transakcijski račun: SI56 0110 0603 0699 941, po navodilih, ki jih prejmete ob prijavi. Obvezno navedite sklicno številko -00 1111.
Račun udeležencem pošljemo po pošti.

 

DARILNI BON

darilni_bon_tecaji

 

Darilni bon lahko naročite preko tel. št.: 01 / 28 07 609 ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Posamezni darilni bon ima vrednost enega slaščičarskega, kulinnaričnega ali pekovskega tečaja. Prevzamete ga lahko na  BIC Ljubljana, Ižanska 10, Ljubljana, v referatu Medpodjetniškega izobraževalnega centra, ali vam ga pošljemo na željeni naslov.

 

 

 

ŠT. UDELEŽENCEV
Udeleženci na tečajih aktivno sodelujejo, zato jih v posamezno skupino sprejmemo največ 12.

DELOVNA OBLEKA
Udeleženci naj bodo primerno obuti (čista, udobna obutev), imajo naj spete lase, predpasnik pa si lahko sposodijo na tečaju.

Cena posameznega tečaja je 72,00 evrov (z DDV), Slaščičarski maraton 94,00 eur (z DDV).

 

 Točni termini bodo objavljeni v septembru 2019.

 

Naslov tečaja in Termin tečaja Vsebina tečaja Slike s tečaja

Sladice v čašah
maj 2020

 

Slaščičarska delavnica z 
Alenko Kodele

  • Bezgova strjenka z jagodami
  • Bazilikina krema z jagodami
  • Mangova pena z malinami
  • Bela čokoladna pena s figami in portovcem
  • Skutina krema z gozdnimi sadeži in čokoladno kremo
  • Musse iz grškega jogurta z belo čokolado in malinami
 

Pekovsko pecivo
april 2020

Pekovska delavnica
z Mišom Kolarjem

  • bele žemlje
  • ljubljanski gumb
  • vozel
  • osmica
  • rožica
  • primorska biga
  • petdelna biga
  • vzhajanci
  • tartaruga
  • banana
  • kornet
  • brioš metuljček
  • brioš srček...
 

Presne sladice
april 2020

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • Borovničeva pita
  • Torta iz gozdnih sadežev
  • Jagodni makroni
  • Presni bonboni
  • Čokoladno bananina presna torta
  • Rožičeva rolada s pomarančno kremo
 

Mini sladice, sladki prigrizki
marec 2020

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • Bananine rezine s kokosom in čokolado
  • Čokoladna rezina z vanilijevo kremo
  • Mini tiramisu
  • Mandljeve roladice s čokoladno kremo
  • Roladica z bučnimi semeni in kislo smetano
  • Jogurtove tortice z malinami
 

Slaščičarski maraton
februar 2020

Slaščičarska delavnica z 
Alenko Kodele

  • Spoznavanje osnovnih tehnik in vrst sladic
  • Priprava biskvitov in izdelava 2 različnih tort
  • Izdelava 2 – 4 vrste piškotov
  • Priprava 2 vrsti sladkih grižljajev
  • Priprava 2 različni sladici v čašah
  • Priprava 2 različnih pit
 

Specialne vrste kruha 
januar 2020

Pekovska delavnica z Mišom Kolarjem

  • ajdov kruh z orehi
  • kruh s semeni
  • polnozrnati kruh
  • rženi kruh
  • čebulni kruh
  • koruzni kruh
 

Torte
januar 2020

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • Čokoladna torta s kokosom
  • Torta 3 čokolade
  • Torta z jogurtom, malinami in pistacijo
  • Bananina torta z ingverjem
  • Čokoladno karamelna torta
  • Profiterol torta
 

Nedeljske in praznilčne jedi
december 2019

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • Jogurtova strjenka s hruškovim želejem
  • Panakota s prelivom iz gozdnih sadežev
  • Kostanjeva pena s karameliziranimi jabolki
  • Tiramisu z limeto in jagodami
  • Milefolije z vanilijevo kremo in jagodičevjem
  • Musse treh čokolad z malinovim prelivom
 

Ustvarjamo s čokolado

sobota, november 2019
od 8 do 14 ure

 

Slaščičarska delavnica z 
Alenko Kodele

  • Temperiranje čokolade
  • Izdelava oblikovalne čokoladne mase
  • Izdelava raznih čokoladnih dekoracij
  • Izdelava čokoladnih ovojev in lupin za sladice
  • Čokoladni tris
  • Čokoladne košarice s čokoladnim ganachem
 

Oblikovanje dekoracij iz sladkorne mase

sobota, oktober 2019
od 8 do 14 ure

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

  • Izdelava dekoracij iz sladkorne mase, cvetje, razni okraski, figurice
 

Sladice v čašah
petek, 17. maj 2019
od 16.00 do 22.00 ure

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele 

 
  • Bezgova strjenka z jagodami
  • Malinova pena
  • Bazilikina krema z jagodami
  • Mangova pena z malinami
  • Bela čokoladna pena s figami in portovcem
  • Jabolka z vanilijevo kremo in pistacijo
  • Skutina krema z gozdnimi sadeži in čokoladno kremo
  • Musse iz grškega jogurta z belo čokolado in malinami
 

Pekovsko pecivo
sobota, 6. april 2019
od 8.00 do 14.00 ure

 

Pekovska delavnica z
Mišom Kolarjem

 
  • bele žemlje
  • ljubljanski gumb
  • vozel
  • osmica
  • rožica
  • primorska biga
  • petdelna biga
  • vzhajanci
  • tartaruga
  • banana
  • kornet
  • brioš metuljček
  • brioš srček...
 thumb pekovsko pecivo

Torte
petek, 12. april 2019
od 16.00 do 22.00 ure

 

Slaščičarska delavnica z 
Alenko Kodele

 
  • Čokoladna torta s kokosom
  • Torta 3 čokolade
  • Torta z jogurtom, malinami in pistacijo
  • Bananina torta z ingverjem
  • Čokoladno karamelna torta
  • Profiterol torta
  • Kefirjeva torta s sadjem
 

Presne sladice
petek, 29. marec 2019
od 16.00 do 22.00 ure

 

Slaščičarsa delavnica z 
Alenko Kodele

 
  • Borovničeva pita
  • Torta iz gozdnih sadežev
  • Jagodni makroni
  • Presne košarice
  • Presni bonboni
  • Čokoladno bananina presna torta
  • Rožičeva rolada s pomarančno kremo
  • Limetina presna torta
 

Oblikovanje dekoracij iz sladkorne mase
petek, 15. marec 2019
od 16.00 do 22.00 ure

 

Slaščičarska delavnica  z 
Alenko Kodele

 
  • Izdelava dekoracij iz sladkorne mase, cvetje, razni okraski, figurice
 

Slaščičarski maraton
sobota, 16. februar 2019
od 8.00 do 17.00 ure

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

 
  • Spoznavanje osnovnih tehnik in vrst sladic
  • Priprava biskvitov in izdelava 2 različnih tort
  • Izdelava 2 – 4 vrste piškotov
  • Priprava 2 vrsti sladkih grižljajev
  • Priprava 2 različni sladici v čašah
  • Priprava 2 različnih pit
 thumb sla maraton

Dekoracija tort
sobota, 2. februar 2019
od 8.00 do 14.00 ure

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

 
  • Prikaz dekoriranja tort za različne priložnosti
  • Obmazovanje, oblivanje in oblačenje tort
  • Priprava dekoracij
  • Tehnika brizganja raznih oblik okrasov
  • Pisanje na torte
 DSC 0155

Mini sladice - sladki prigrizki
sobota, 19. januar 2019
od 8.00 do 14.00 ure

 

Slaščičarska delavnica z 
Alenko Kodele

 
  • Bananine rezine s kokosom in čokolado
  • Čokoladna rezina z vanilijevo kremo
  • Mini tiramisu
  • Mandljeve roladice s čokoladno kremo
  • Roladica z bučnimi semeni in kislo smetano
  • Jogurtove tortice z malinami
  • Popcakes
  • Cupcakes
 DSC 0206

Specialne vrste kruha
sobota, 12. januar 2019
od 8.00 do 14.00 ure

 

Pekovska delavnica z
Mišom Kolarejm

 
  • ajdov kruh z orehi,
  • kruh s semeni,
  • polnozrnati kruh,
  • rženi kruh,
  • čebulni kruh,
  • koruzni kruh.
 thumb specialne vrste kruha

Praznično pečenje
sobota, 8. december 2018
od 8.00 do 14.00 ure

 

Slaščičarski tečaj z
Alenko Kodele

 
  • Orehova potica
  • Kokosova potica
  • Pehtranova potica
  • Lešnikove košarice
  • Brizgani piškoti
  • Pirina očesca
  • Piškoti s koruznimi kosmiči
  • Čokoladni obročki
  • Krapki z orehi in čokolado
  • Čokoladni  poljubčki
 thumb praznično pečenje

Ustvarjamo s čokolado
sobota, 24. november 2018
izvedeno 9. marca 2019

od 8.00 do 14.00 ure

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

 
  • Temperiranje čokolade
  • Izdelava oblikovalne čokoladne mase
  • Izdelava raznih čokoladnih dekoracij
  • Izdelava čokoladnih ovojev in lupin za sladice
  • Čokoladni tris
  • Čokoladne košarice s čokoladnim ganachem
 thumb ustvarjamo s čokolado

Nedeljske in praznične jedi
sobota, 27. oktober 2018
od 8.00 do 14.00 ure

 

Slaščičarska delavnica z
Alenko Kodele

 
  • Jogurtova strjenka s hruškovim želejem
  • Panakota s prelivom iz gozdnih sadežev
  • Kostanjeva pena s karameliziranimi jabolki
  • Tiramisu z limeto in jagodami
  • Milefolije z vanilijevo kremo in jagodičevjem
  • Musse treh čokolad z malinovim prelivom
  • Vanilijeva strjenka z jagodami
thumb nedeljske in praznične jedi