Kulinarični tečaji na BIC Ljubljana

Kulinarični tečaj

Ljubitelji kulinarike se na kuharskih delavnicah vsak mesec naučijo pripraviti jedi različnih tematik. Udeleženci na tečaju aktivno sodelujejo, zato je njihova kuharska izkušnja še slajša. Delavnice potekajo na zabaven način, v prijetnem okolju učne kuhinje Centra kulinarike in turizma KULT316, ki deluje pod okriljem BIC Ljubljana. Tečaje vodi Andrej Molk, ki tečajnikom s svojimi bogatimi izkušnjami predaja svoja znanja in izkušnje iz sveta kulinarike. Dobra kuhinja se prične s skrivnostjo recepta in začinjeno kuhinjo. Sledi ustvarjanje in zanimiva kombinacija živil. Na koncu pa se kuharsko ustvarjanje konča s pogostitvijo in z uživanjem ob dobri hrani.

Kje?

BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma KULT 316, Prušnikova 74, Ljubljana - Šentvid.

Kdaj?

Kulinarični tečaji potekajo ob sobotah, od 8. do 14. ure. 

ENOLONČNICE IN ŠTRUKLJI

16. december 2023

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

  • Koruzna enolončnica
  • Kolerava (bloška trojka)
  • Kraška "šelinova" mineštra
  • Chili con carne
  • Špinačna kremna juha s pečeno čičeriko
  • Kašnati štruklji 
  • Krompirjev štrukelj s korenčkovim nadevom in sirovo omako 
  • Ajdovi štruklji z orehi
  • Lešnikovi štruklji z vanilijevo kremo 
  • Angleška krema
110,00 EUR
Kuhamo brez glutena kulinarična delavnica na BIC Ljubljana

Kuhajmo brez glutena

2. marec 2024

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

  • Namaz iz belega fižola in mete
  • Kunčja pašteta s pistacijami 
  • Brezglutenski kruh
  • Poširano jajce s praženimi gobami, panceto in zelenino peno
  • Gratinirani puranji medaljoni z mandlji in špinačo 
  • Zeliščna polenta 
  • Riževi rezanci s piščancem in arašidi 
  • Bučna rulada 
  • Čokoladni mousse s svilenim tofujem
110,00 eur
Delovna obleka

Udeleženci naj bodo udobno obuti, imajo naj predpasnik ter spete lase. Na tečaju udeleženci dobijo pokrivalo za lase. Velikost skupine: do 10 udeležencev

Potek delavnic

Seznanitev s temo delavnice,
pregled gradiva,
tehnike rezanja,
priprava jedi,
serviranje in degustiranje,
pospravljanje.

Prijava na

Delavnica

Ljubljanski štukelj v sodobni preobleki iz BIC Ljubljana
Mestna sladica iz leta 1868 v sodobni preobleki

LJUBLJANSKI ŠTRUKELJ

Okusite zgodovino Ljubljane z mestno sladico iz prve izvirne slovenske kuharice iz leta 1868, pripravljene na sodoben, inovativen način izpod prstov izjemnih slaščičark na BIC Ljubljana.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki