Kontakti | Intranet | Kazalo strani

ikone ikone2 ikone3 ikone7
ikone4 ikone5 ikone6 ikone8

Prostovoljstvo

 

Program delavnic »Dobro kuham, zdravo jem« 2016/17

 V štirih delavnicah (oktober, december, marec in april) smo sledili 4 letnim časom in temu je bil prilagojena izbira jedi, katere smo pripravljali. Na vsaki delavnici smo dodatno obravnavali zanimiva živila, ki smo jih spoznavali z degustacijo. Vsakič smo pripravili tudi brezalkoholni coctail.

 

Vsebina delavnice Termin delavnice

Poudarek je na jesenskih živilih (buče, krompir, repa, kostanj, gobe …)

Primer jedilnika: pečena bučna juha s hrustljavimi palčkami z bučnimi semeni, Coq au vin (piščanec v vinu), pečen sladki krompir s čilijem in timijanom, čokoladni fondant z toplo vanilijevo kremo.

V oktobru smo se  učili različne vrste olja.

 Utrinki iz delavnice

15. okrober 2016

 

 

Poudarek je bil na prazničnih jedeh, izdelavi in dekoriranju piškotov in sladic. Spoznali smo kako lahko iz živil sami pripravimo praznično darilo.

V decembru smo se učili o različnih vrstah sladkorjev.

 Utrinki iz delavnice

10. december 2016

Poudarek je bil na spomladanskih živilih (čemaž, regrat, mlada solata, poganjki in kalčki, zelišča, vijolice, trobentice…) in zelenjavnih jedeh ter sladicah.

V marcu smo spoznavali manj znane vrste sadja.

Utrinki iz delavnice

 

11. marec 2017

Poudarek je bil na pripravi rib in ribjih jedi (suši, ribje juhe, ribji zvitki,..) ter ustreznih prilog in prikuh (pireji, stročnice,..). Pripravljali smo tudi sezonsko zelenjavo (beluši) ter lahke sadne sladice.

V aprilu smo spoznavali vrste rib, kako prepoznamo svežo ribo, kako očistimo in filiramo ribo.

 Utrinki iz delavnice                     

8. april 2017