Kontakti | Intranet | Kazalo strani

ikone ikone2 ikone3 ikone7
ikone4 ikone5 ikone6 ikone8
 

Dobro kuham, zdravo jem 2017/18

Šola kuhanja za mlade začetnike v kuhanju - srednješolce

Kje: na BIC Ljubljana, V Centru kulinarike in turizma KULT 316, Prušnikova 74, Ljubljana - Šentvid,

Kdaj: ob sobotah od 9.00 do 15.00 ure.

V šolskem letu 2016/2017 smo, po dolgoletnih uspešnih otroških delavnicah, izvedli štiri kulinarične delavnic za srednješolce. Delavnice, ki so se za udeležence štele v skupek OIV, so bile raznolike, pestre in predvsem poučne. Poleg samega kuharstva smo se dotaknili nekaterih zdravstveno/prehranskih tem, poskušanja in ocenjevanja pijač ter hrane, pravil bontona in marsikaterih drugih zanimivih tem. Ni manjkalo dobre volje, smeha in konec koncev dobre pijače in jedače.

V šolskem letu 2017/2018 bomo ponovno izvedli štiri delavnice za dijake, katerih cilj je dijakom na zanimiv in poučen način predstaviti različne skupine makrohranil in kaj lahko z njimi v kuharstvu počnemo. Spoznali bodo, da je znanje, ki ga pridobijo v šolskih klopeh, zelo uporabno v kuhinji.

Na delavnici dijak prejme gradivo z opisanimi postopki za pripravo in postrežbo jedi. Za delavnico dijaki potrebujejo udobna oblačila, čisto in nedrsečo obutev ter pisalo. Kuharsko kapo in predpasnik dobijo na tečaju.

Kulinarično delavnico vodijo mentorji s področja kulinarike in prehrane (diplomirani inženir živilstva in višja predavateljica s področja gastronomije in prehrane) s sodelovanjem študentov 1. in 2. letnika BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem.

Cena: 35 EUR

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 DSC 0025 DSC 0093  DSC 0144   IMG 5987

 

Vsebina delavnice Termin delavnice

oktobru bomo uporabljali predvsem moko in različne škrobe, tako nam peka pic ne uide.

 Utrinki iz delavnice

14. okrober 2017

 Ker je zimski čas, čas sladkanja, bodo jedi na decembrskih delavnicah vsebovale sladkor na tak ali drugačen način.

 Utrinki iz delavnice

2. december 2017

 Spomladi bomo spoznali, da maščobe morda niso le tako slabe v naši prehrani in da lahko s primerno uporabo pripravimo odlične jedi.

Utrinki iz delavnice

3. marec 2018

poletnem času bodo na jedilniku bolj osvežujoče jedi, za katere bomo uporabili različne vrste beljakovin.

 Utrinki iz delavnice                     

19. maj 2018