Kontakti | Intranet | Kazalo strani

ikone ikone2 ikone3 ikone7
ikone4 ikone5 ikone6 ikone8

 

Logotip Slovenia ERG awarded 2021 modra različica

 

Prostovoljstvo

pasica PRP EU SLO barvni manjši

 

znak_pok_manjsiV času, ko je učenje postalo vseživljenjski proces, je skrb za kakovost izobraževanja osnovno vodilo vseh, ki izobražujemo odrasle, da bodo le-ti lahko konkurirali na trgu dela, pridobivali in razvijali različne kompetence, si izgrajevali osebnost, delovali kot aktivni državljani ter se vključevali v nadaljnje izobraževanje. 

Prve izkušnje pri načrtnem razvijanju kakovosti v izobraževanju odraslih smo pridobili v letu 2001 ob vključitvi v projekt Andragoškega centra Slovenije Ponudimo odraslim kakovostno izobraževanje, bolj znanim pod imenom POKI. Izboljšali smo učno gradivo, oblikovali spletno stran, namenjeno udeležencem izobraževanja odraslih, ter vpeljali spremljanje njihovega zadovoljstva.

Za naprej pa smo se zavezali k skrbi za kakovost na več področjih, še posebej pa želimo spremljati zadovoljstvo udeležencev in učiteljev ter v dobro udeležencev razvijati kakovostne spletne učilnice. Udeleženci tako lahko že zdaj uporabljajo nekaj spletnih učilnic pri različnih predmetih, v prihodnje pa bomo seznam še razširili.

Zaradi spremljanja in zagotavljanja kakovosti po modelu POKI, ki ga je razvil Andragoški center Slovenije, imamo pravico do uporabe znaka POKI do 31. 12. 2014. 

V skrbi za kakovost izobraževanja smo sodelovali tudi v projektu »Biotehniška področja, najbolj učeča se okolja« kjer smo oblikovali in sprejeli Izjavo o kakovosti in projektu »Širjenje sistema ugotavljanja in razvijanja kakovosti v mreži biotehniških šol Slovenije«,  sodelovali pa smo tudi v projektu »Biotehniška področja, šole za življenje in razvoj«, kjer smo vodili področje kakovosti.

 

Komisijo za kakovost MIC sestavljajo: Marija Kostadinov, predsednica, Gregor Matos,  Milena Glavan.

Dovoljenje za uporabo znaka POKI imamo podaljšano do 31. 3. 2020.


znak-page-001

 logo_mss_barvni-prozoren
 
 logoBIC logo3

Konzorcij biotehniških šol, katerega član je tudi Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, je bil izbran na javnem razpisu uvajanja prenovljenih programov poklicnega in strokovnega izobraževanja za projekt, »Biotehniška področja, šole za življenje in razvoj«. Projekt je potekal od 4. 4. 2008 do 31. 12. 2012. Vodenje projekta je prevzel Grm Novo mesto-center biotehnike in turizma.  Koordinacijo posamezne aktivnosti je prevzela posamezna šola v konzorciju.

Na spletnih straneh šole, med zavihkom »KAKOVOST« boste našli vsebine, ki se nanašajo na aktivnost, Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti v okviru projekta. Prav tako bo šola na teh straneh objavljala samoevalvacijska poročila ter vsebine in aktivnosti, ki jih izvaja pri sistematični skrbi za kakovost.

Aktivnosti v okviru projekta Konzorcija biotehniških šol 2008 – 2012 in šole koordinatorice za posamezno aktivnost:

Preberite več: Biotehniška področja, šole za življenje in razvoj