Kontakti | Intranet | Kazalo strani

ikone ikone2 ikone3 ikone7
ikone4 ikone5 ikone6 ikone8

 

Logotip Slovenia ERG awarded 2021 modra različica

 

Prostovoljstvo

pasica PRP EU SLO barvni manjši

 

 Kaj je program UŽU - MI?
Je program, namenjen odraslim, ki imajo do 10 let šolanja in se želijo izobraževati naprej, si pridobiti prvi poklic ali zvišati stopnjo izobrazbe. V programu udeleženci povečujejo motivacijo za učenje, pridobivajo učne tehnike, razvijajo komunikacijske spretnosti, samopodobo ipd. Program olajšuje ponoven vstop v izobraževanje, hkrati pa udeleženci osvežijo svoje znanje za pomoč pri reševanju vsakodnevnih problemov

poki_v3

Cilj programa je obnavljanje ali pridobivanje temeljnega znanja in spretnosti, povezanih s pismenostjo, rabo računalnika, razvijanje socialnih spretnosti ter spoznavanje učnih metod, kar bi vam omogočalo lažje obvladovanje nove učne snovi.
Program je sprejel Strokovni svet za izobraževanje odraslih. Udeleženci, ki zaključijo program, pridobijo javno veljavno listino oz. potrdilo. 
    
 uzu1_mi igra_uzu-mi Komu je namenjen?
 • mlajšim odraslim, ki se že izobražujejo, vendar imajo pri tem težave
 • odraslim, ki imajo težave pri iskanju zaposlitve
 • odraslim z manj kot 10 let šolanja,
 • mlajšim odraslim, ki so šolanje prekinili, vendar bi ga želeli nadaljevati


Cilj programa je tako omogočiti, da bi se tisti, ki se vključujete v nadaljnje formalno strokovno izobraževanje obnovili ali pridobili temeljno znanje in spretnosti.

Kako in kje poteka?

V skupini bo od 12 -15 udeležencev. Program poteka dvakrat na teden v popoldanskih urah (štiri šolske ure). Program bomo izvajali med aprilom in junijem 2013 v skupnem obsegu 115 ur. Srečujemo se v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Ižanska cesta 10.

Kdo vodi program?

Program vodita usposobljeni mentorici ter zunanji strokovnjaki s predstavitvami. Udeležba v programu jebrezplačna, program namreč sofinancirata Ministrstvo za šolstvo in šport ter Evropski socialni sklad. Udeleženci, ki zaključijo program, pridobijo javno veljavno listino oz. potrdilo.

uzu_mi
uzu_mi1
uzu_mi_slika

Vsebina programa

Zdrava prehrana, kako komuniciramo ob iskanju zaposlitve in pisanje prošenj, samopodoba, droga in alkohol – iskanje rešitev, konflikti v družini, iskanje gradiv in informacij v knjižnicah, internetu, računanje, branje in interpretacija besedil, ogledi mesta, ogledi galerij in muzejev,…

Prednost tega programa je predvsem v tem, da se vsebine in teme prilagodijo ter da se v največji meri upoštevajo želje in zanimanja udeležencev.
Vaši predlogi in želje so več kot dobrodošli. 

uzu_mi2

Naredite nekaj zase in se nam pridružite na delavnicah UŽU-MI!

slika2

Metode in oblike dela

Predavanja

 • skupinske diskusije
 • študije primerov
 • igre vlog
 • delavnice
 • delo v skupinah
 • samostojno učenje
 • delo z osebnim računalnikom

Skratka program predvideva aktivno udeležbo in
in sodelovanje udeležencev in mentorja.

Prijava in dodatne informacije: Mira Kranjec, tel.: 01 2807-609; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Še nekaj utrinkov udeleženk in udeležencev že izvedenih UŽU-MI delavnic:

Srečujemo se, izmenjujemo izkušnje, prijetna srečanja – predvsem pa koristna (Doris).
Kljub »zrelim letom« sem se s pomočjo programa navdušila, da bom znova začela hoditi v šolo. Odločitev ni bila težka. Postala bom slaščičarka (Mara).
Bilo je lepo, škoda, da smo že končali. (Tilen)
Spoznala sem veliko prijateljic. Najbolj všeč mi je bilo likovno ustvarjanje. (Elena)
Učiteljici sta bili super. (Romana)
Prehitro je minilo. Bili smo v kinu. Veliko smo se naučili. (Jernej)

Zdaj mi matematika ne dela več težav. Ni takšen »bav bav«. (Kristina)
Prijetno druženje. Ponavljamo in se pripravljamo na nadaljnje šolanje. Jeseni se bom vpisala k odraslim. Postala bom slaščičarka(Milena)

 NA VRH