Kontakti | Intranet | Kazalo strani

ikone ikone2 ikone3 ikone7
ikone4 ikone5 ikone6 ikone8

 

Logotip Slovenia ERG awarded 2021 modra različica

 

Prostovoljstvo

pasica PRP EU SLO barvni manjši

 

V Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana) se poleg dijakov šolajo tudi odrasli udeleženci. Zanimanje za izobraževanje je vsako leto večje, zato se trudimo, da je čimbolj prilagojeno njihovim potrebam in željam.

Programi formalnega izobraževanja

Programi neformalnega izobraževanja

 

Programi so namenjeni vsem, ki si zaradi potreb na delovnem mestu želijo razširiti znanje z določenega področja, pridobiti prekvalifikacijo za drug zanimiv poklic oziroma izobrazbo, ki daje večje zaposlitvene možnosti. Namenjeni so tudi tistim, ki so prekinili redno izobraževanje in želijo pridobiti ustrezno poklicno oziroma strokovno izobrazbo.
Poleg izobraževanja po vseh omenjenih programih organiziramo tudi druga izobraževanja s področja živilstva in veterine (izobraževanje za veterinarske pomočnike, seminarje s področja slaščičarske in pekarske dejavnosti).  

VPISNI POGOJI

  • V program pomočnik v biotehniki in oskrbi se lahko vpišejo kandidati, ki so uspešno zaključili šest razredov osnovne šole.
  • V programe: pek, slaščičar in  mesar se lahko vpišejo kandidati, ki so uspešno zaključili osnovno šolo.
  • V programe: živilsko prehranski tehnik,  veterinarski tehnik, naravovarstveni tehnik in tehniška gimnazija  se lahko vpišejo kandidati, ki so uspešno zaključili osnovno šolo.
  • V program živilsko prehranski tehnik – poklicno tehniško izobraževanje se lahko vpišejo kandidati, ki so uspešno zaključili triletno poklicno šolo ustrezne smeri.

Ob vpisu kandidat predloži osebni dokument, v primeru spremembe imena ali priimka dokazilo o tej spremembi, zaključno spričevalo osnovne šole in dokazila o že opravljenih izpitih v predhodnem izobraževanju.  Ob vpisu udeleženci plačajo prvi obrok šolnine ali vpisnine odvisno od izbire načina izobraževanja in podpišejo letno pogodbo o izobraževanju.
Po vpisu kandidat dobi indeks, kamor se vpisujejo uspešno opravljeni izpiti. Za vpis se morate dogovoriti v referatu. Za dogovor nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali kličite na tel. št. 01/2807-609.

TRAJANJE IZOBRAŽEVANJA
Trajanje udeleženčevega izobraževanja je odvisno od izbranega programa izobraževanja in predhodne izobrazbe, najbolj pa je odvisno od posameznika oziroma časa, ki ga ima na razpolago za študij. Vsak udeleženc skupaj s svetovalcem naredi svoj osebni izobraževalni načrt (OIN). V njem določita letne obveznosti in tempo prilagojen posameznemu udeležencu. Želimo si, da so naši udeleženci uspešni in zadovoljni, zato organiziramo izobraževanje po meri udeležencev.

ŠOLNINA
Stroški šolanja so opredeljeni za vsako šolsko leto posebej. Ob vpisu je potrebno plačati  vpisnino (samoizobraževanje) ali prvi obrok šolnine (izobraževanje v oddelku). V vpisnino je vključeno dvakratno opravljanje izpita. Šolnina vključuje vpisnino, predavanja, učno gradivo, materialne stroške, povezane z izobraževanjem, indeks in dvakratno opravljanje izpitov. Možno je plačilo s položnico v obrokih (do deset obrokov) ali v referatu.

MOŽNOSTI SOFINANCIRANJA
Kandidati, ki so brezposelni, lahko vložijo prošnjo na Zavod RS za zaposlovanje za sofinanciranje izobraževanja. Udeleženci izobraževanja odraslih imajo možnost pridobiti republiško štipendijo. Vsako leto pa je objavljen tudi javni razpis za dodelitev sredstev za zmanjševanje izobrazbenega primanjkljaja. Sofinanciranje je namenjeno odraslim v starosti od 25 do 64 let , ki se  izobražujejo v katerem koli letniku izobraževalnega programa za pridobitev nižje ali srednje poklicne, srednje strokovne ali splošne izobrazbe ali opravljajo zaključni izpit, splošno ali poklicno maturo in si plačujejo šolnino iz lastnih sredstev. Več o tem si preberite na povezavi

ŠOLSKA PREHRANA
Udeleženci izobraževanja odraslih si v šolski kuhinji lahko kupijo malico ali kosilo. V paviljonu pred šolsko zgradbo pa lahko kupijo izdelke iz naše šolske pekarne in slaščičarne.

ZAVAROVANJE
Vsem našim udeležencem izobraževanja odraslih  priporočamo, da so nezgodno zavarovani, ker opravljajo praktični pouk in zahtevne laboratorijske vaje.