Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 • 1.jpg
 • 1389711205.jpg
 • 1510050417.jpg
 • 1510050638.jpg
 • 1510050654.jpg
 • 1510050669.jpg
 • 1510050683.jpg
 • 1510050701.jpg
 • 1510050716.jpg
 • 1510050731.jpg

Osebna izkaznica

Biotehniški izobraževalni center
Ljubljana
Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/2807 600
Fax: 01/2807 620
Elek. naslov: bic@bic-lj.si   Več...

 

1.2.18 nefiksov karierni dan1. februarja 2018, so imeli dijaki Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana priložnost obiskati predsedniško palačo, kjer se je odvijal 3. vseslovenski Karierni dan Zavoda Nefiks.

Namen pogovora je bil mlade spodbuditi k aktivnemu razmišljanju o svoji karierni poti ter osvetliti pomen sprememb v oblikovanje poklicev prihodnosti. V današnjem času se zaradi tehnološkega razvoja že pojavljajo potrebe po novih znanjih, te pa bodo zahtevale preoblikovanje delovnih mest in pojav povsem novih poklicnih profilov.

Dijakom so svoje poklice prihodnosti predstavili:

 • Urška Stanovnik, Chief Happiness Officer v podjetju Optiweb
 • Srdjan Trifunović, vodja 505VR na področju virtualne resničnosti
 • Andrej Orožen, soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft
 • Matic Vizjak, inovativni mladi kmet 2017

Pogovor je s svojimi izkušnjami na področju popularizacije znanosti in razvoja dopolnil dr. Sašo Dolenc, fizik in filozof, soustanovitelj spletnega časopisa za tolmačenje znanosti Kvarkadabra. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.

Več informacij o sodelujočih:

Urška Stanovnik, Chief Happines Officer

Urška Stanovnik je univerzitetna diplomirana psihologinja in navdušenka nad delom z ljudmi. Že na fakulteti jo je najbolj zanimala organizacijska psihologija, v kateri je kasneje začela graditi svojo kariero. Po petih letih delovanja v mednarodnem podjetju Atlantic Grupa, se je podala novemu izzivu naproti – vzpostavitvi kadrovske funkcije v Optiwebu. Optiweb je eno vodilnih slovenskih podjetij na področju izdelave spletnih strani in spletnih trgovin, ter digitalnega marketinga. Urška se je podjetju pridružila kot Chief Happiness Officer. Njena glavna naloga je, da skrbi za zadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu. Je zagovornica pozitivne psihologije in iskreno verjame v ljudi in njihov potencial.

Andrej Orožen, soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft

Andrej Orožen je soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft, ki proizvaja merilne instrumente in programske ter strojne rešitve najzahtevnejših meritev v avtomobilski, letalski, transportni in drugih industrijah, civilnem inženiringu in energetiki, s čimer je prisotno na trgih v več kot štiridesetih državah sveta, njihove izdelke pa uporabljajo svetovne družbe. Vsi instrumenti so plod lastnega znanja in razvoja, dodana jim je lastna programska oprema, hkrati pa podjetje izdelke tudi strojno obdeluje samo. Inovacije, ki predstavljajo preko ene tretjine proizvodnega programa, razvija lastna skupina razvojnikov. So podjetje prihodnosti, ki je postavilo podjetniški pospeševalnik Katapult z namenom ustvarjanja visokokakovostnih delovnih mest in nudenja pomoči podjetnikom pri procesu industrializacije.

Mitja Vizjak, inovativni mladi kmet 2017

Matic Vizjak je idejni vodja Kmetije Vizjak. Je ambiciozen, inovativen, prodoren, tržnik, promotor in povezovalec. Zaposlen je na majhni kmetiji, ki z inovativnimi pristopi zagotavlja delovno mesto za polni delovni čas. Predsednik društva ljubiteljev čilija Slovenije, ki ima 75 aktivnih članov iz vse Slovenije in je ogromno doprinesel za prepoznavnost in dvig pikantne kulture v Sloveniji. Vsako leto organizira tudi vedno bolj odmeven mednarodni festival pikantne hrane, ki ga je lani po oceni medijev obiskalo 5000 ljubiteljev pikantne hrane. Kmetija uporablja “growth hacking” pristop za svoj razvoj in inoviranje novih produktov v korelaciji z originalnim nišnim poslovnim modelom. V celoti se financira iz lastnih sredstev “bootstrapping” in tekočih prihodkov od prodaje izdelkov. Verjame, da življenje ponuja več, kot to odraža okolica.

Srdjan Trifunović, vodja 505VR

Srdjan Trifunović je vodja podjetja 505VR, ki oblikuje različne rešitve na področju virtualne resničnosti. V virtualni resničnosti delajo na trenutno vseh področjih, izdelava aplikacij za mobilnike in resne t.i. headsete, 360° videoprodukcije in prenosa v živo. So tudi partner pri postavitvi novega gaming inkubatorja PISMO v Sisaško-moslovački županiji. So tudi partner različnim Start-up podjetjem pri programerskih rešitvah za nove produkte.

Dr. Sašo Dolenc, slovenski filozof in fizik

Dr. Sašo Dolenc je slovenski fizik, filozof in soustanovitelj spletnega časopisa za popularizacijo znanosti Kvarkadabra. Področja njegovega raziskovanja zajemajo predvsem filozofijo in zgodovino znanosti. Je sodelavec Frekvence X in Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Njegov cilj je predvsem popularizacija znanosti, torej razlaganje znanstvenih konceptov na način, da jih lahko razume kdorkoli. Je avtor knjige Od genov do zvezd, zbirke osupljivih zgodb iz sveta znanosti.