Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 1389711205.jpg
  • 1510050417.jpg
  • 1510050638.jpg
  • 1510050654.jpg
  • 1510050669.jpg
  • 1510050683.jpg
  • 1510050701.jpg
  • 1510050716.jpg
  • 1510050731.jpg

Osebna izkaznica

Biotehniški izobraževalni center
Ljubljana
Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/2807 600
Fax: 01/2807 620
Elek. naslov: bic@bic-lj.si   Več...

 

Pretekli prostovoljski dogodki

pogovor o knjigiNaš tretji pogovor o knjigi je bil na lep zgodnjepoletni dan, v četrtek, 1. junija 2017 ob 14. 30 uri, v čajnici Primula. Zaradi številnih obveznosti ob koncu šolskega leta in obilja drugih dogodkov ob tem letnem času se nas je tokrat zbralo samo pet.
Po dveh resnih knjigah smo tokrat govorili o lahkem branju. Ali pa tudi ne. Knjiga Očarljivi skupinski samomor odpira temo samomora, ki je tudi Slovencem blizu. Obravnava pa jo na lahkoten in šaljiv način in pisatelj Passilinna, znan pisec humornih del, je s to knjigo presegel samega sebe. Uspel je zabavati svoje bralce in razen tega celo zmanjšati stopnjo samomorilnosti na Finskem v letu, ko je knjiga izšla. To pa že nekaj pomeni.

Preberite več: Pogovor o knjigi Očarljivi skupinski samomor

DSC 0175_2Že drugo leto smo ob zaključku šolskega leta pripravili piknik za vse prostovoljke in prostovoljce na BIC Ljubljana. Dijakom, študentom in njihovim mentorjem smo se zahvalili za opravljeno prostovoljsko delo in sodelovanje v aktivnostih, ki smo jih izvedli v letošnjem šolskem letu. Piknik z odličnim izborom jedi so nam pripravili študenti  naše Višje strokovne šole pod mentorstvom Neli Selan in Boštjana Humskega. Na dogodku smo podelili pohvale za sodelovanje v prostovoljskih aktivnostih in priznanja za literarni, likovni in fotografski natečaj ob mesecu prostovoljstva. Ob prijetnem vzdušju in dobri hrani smo  izmenjali naše izkušnje in se družili. Prostovoljke in prostovoljci ter njihovi mentorji na zavodu ustvarjajo solidarnostno okolje, medgeneracijsko povezujejo in širijo vrednote prostovoljstva. Vsem prostovoljkam, prostovoljcem ter njihovim mentorjem smo hvaležni za vso opravljeno delo.

Dan-prostovoljstva-1Osrednji dogodek nacionalnega tedna prostovoljstva se je odvil 16. maja z Veselim dnevom prostovoljstva, na katerem se je na stojnici s svojimi prostovoljskimi aktivnostmi predstavil tudi naš zavod. Na dogodku so se predstavile organizacije s socialnega in kulturnega področja, ekologije in trajnostnega razvoja, humanitarne dejavnosti, športa, izobraževanja, mladi, šole, starejši, ki s svojimi aktivnostmi prispevajo za bolj prijazno in vključujočo družbo. 

Izbor-kuharska-12.4V okviru prostovoljskih aktivnosti na BIC Ljubljana so študenti 1. in 2. letnika gostinstva in turizma pod mentorstvom predavateljice in inštruktorice kuharstva Marjete Cevc izvedli kuharsko delavnico za dijake Živilske šole in Gimnazije in veterinarske šole. V demo kuhinji v Centru kulinarike in turizma KULT316 se je zbralo osem dijakov, ki so pod okriljem mentorice in študentov Mateja Hauptmana in Andraža Obrstarja pripravili meni s štirimi hodi. Razdelili smo se v štiri skupine, ena je za predjed pripravila bučkino kremno juho z ajdovo kašo ter rižoto s šparglji, drugi dve skupini pa za glavno jed mesne kroglice s čebulno omako, pire krompirjem in ocvrto čebulo, za posladek pa čokoladno peno z drobljencem in jagodno omako. Medtem ko smo v kuhinji pripravljali jedi, sta študenta Andrii Obets in Emin Tiganj pripravila pogrinjke ter nas razveselila s pripravo brezalkoholnega koktaila. Ob zaključku smo se usedli za lepo pripravljeno mize ter razvajali naše brbončice z jedmi, ki smo jih sami pripravili. Po pogostitvi smo, kot se za prave kuharje spodobi, za seboj pospravili kuhinjo ter se navdušeni nad delavnico poslovili. Mentorica nam je pripravila recepte, ki jih bomo lahko uporabili tudi doma ter razvajali naše najbližje. Za nepozabno doživetje se zahvaljujemo mentorici in študentom, ki so z nami prostovoljno delili svoje znanje in izkušnje ter se veselimo, da bo naša kuharska delavnica postala tradicionalna. Kot je ob slovesu rekla dijakinja: »Bilo je nepozabno«.

0001aaaNa BIC Ljubljana smo zaključili likovni, fotografski in literarni natečaj ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki je spodbujal razmislek o ciljih Mednarodnega dneva prostovoljstva, kot so: zmanjšati skrajno revščino, zagotoviti enakost med spoloma, zagotoviti okoljsko trajnost, ipd. Ocenjevalna komisija je pohvalila vsa dela, kot najboljše iz posameznih kategorij pa je nagradila dela, ki si jih lahko ogledate na spodnjih povezavah. Iskrene čestitke vsem študentom in dijakom želi skupina za razvoj prostovoljstva na BIC Ljubljana.

Priznanje za najboljše likovno delo prejme avtorica Ela Zdešar, BIC Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola.

Priznanji za najboljše literarno delo prejmeta avtorici Julija Logar BIC Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola in Tadeja Kreč, BIC Ljubljana, Višja strokovna šola.

Priznanje za najboljše fotografsko delo prejme avtorica Pia Fistrovič, BIC Ljubljana, Živilska šola.

s3V okviru prostovoljstva smo imeli v sredo, 21. decembra 2016, na Gimnaziji in veterinarski šoli predstavitev društva Zavod SVSP (Skupina veterinarjev sterilizira potepuhe). Aktivni član Blaž Vrtačnik nam je v sliki in besedi predstavil dejavnost in vizijo društva.
Predstavitve so se udeležili dijaki 3. letnika naravovarstvenih tehnikov s prof. Alenko Sedlar in prof. Matevžem Kramerjem, nekaj dijakov GVŠ ter kolegice prostovoljke, vsega skupaj več kot 30 obiskovalcev. Tematika je vse pritegnila, zato so se že dogovarjali za pomoč in sodelovanje.
Zapisala: Sava Osole

prostovoljstvo skupno_srečanje_dijakov_tujcevV četrtek, 8. 12. 2016 smo v okviru prostovoljstva na BIC Ljubljana izvedli novoletno srečanje dijakov tujcev in prostovoljcev ter njihovih mentorjev. Vključevanje dijakov iz drugega okolja v slovenski sistem šolanja, v razred, šolsko skupnost, širše socialno okolje in družbo je izkušnja, ki je za vsakega mladostnika zahtevna. Za lažje vključevanje smo letos v okviru prostovoljstva ponudili nekatere aktivnosti, kot sta učenje slovenščine in osebna pomoč, posebno pozornost pa smo namenili medvrstniški pomoči »Mladi-mladim«.

bic prostovoljstvo_ustvarjalne_delavniceTudi letos smo v okviru Prostovoljstva na BIC Ljubljana izvedli našo tradicionalno ustvarjalno medgeneracijsko delavnico. Mentorica Elizabeta Klarič je odkrila še nekaj novih idej iz svoje ustvarjalne zakladnice. Vse udeleženke so z zadovoljstvom ustvarile  svoj novoletni paket voščilnic s katerimi bodo polepšale praznike še komu. Delavnice so potekale v prijetnem vzdušju in klepetu. Čas je prehitro minil in ob koncu smo se kar težko razšli.

IMG 20161006_173300_3_-_kopijaV prijetnem okolju Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani je v četrtek popoldne,  6. 10. 2016 vokalna skupina GlasBICa v sklopu dogodkov Kuhinja- srce doma pod vodstvom Mojce Jevnikar Zajc z enournim programom popestrila obisk čajnice Primula naključnim obiskovalcem in svojim zvestim podpornikom. Program je vključeval 8 pesmi, ki jih je z recitalom povezovala Mika Terkov.