Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 1389711205.jpg
  • 1510050417.jpg
  • 1510050638.jpg
  • 1510050654.jpg
  • 1510050669.jpg
  • 1510050683.jpg
  • 1510050701.jpg
  • 1510050716.jpg
  • 1510050731.jpg

Osebna izkaznica

Biotehniški izobraževalni center
Ljubljana
Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/2807 600
Fax: 01/2807 620
Elek. naslov: bic@bic-lj.si   Več...

 

Pretekli prostovoljski dogodki

20190214 091713 2V četrtek, 14.2.2018 smo učenke 2.V (Zala Brulc, Anya Jovan, Julija Cugelj, Julija Štrukelj, Urška Vidmar in Nikita Žun) v sklopu prostovoljstva obiskale vrtec Kolezija, enoto Murgle, kjer smo s skupino otrok preživele uro in pol. Naše delavnice smo pričele s predstavljanjem živalskih družin, sledilo je oglašanje živali, zabaven pantomimo, prepoznavanje stopinj in nazadnje so otroci še narisali svojo najljubšo žival. Bili so zelo odzivni, na začetku sicer zadržani vendar s časom bolj pogumni, zato je bilo z njimi zelo zabavno delati in se že veselimo našega naslednjega obiska.
Prostovoljke iz 2. V

slikaSte opazili pomladno prebujenje v jedilnici šole v Mestnem logu, še preden je zunaj vzbrstelo? Pod mentorstvom našega kuharja Petra Hvalca v okviru Prostovoljstva na BIC Ljubljana dijakinji Aleksandra in Živa vsako sredo že na vse zgodaj zjutraj pripravita prav posebno dobrodošlico najbolj zgodnjim dijakom.  Saj veste, ... gre skozi želodec. Pri nas se tako že veselimo zdrave, družabne in znanja željne pomladi!

IMG 2284Prostovoljci BIC Ljubljana smo v decembru 2018 obeležili teden prostovoljstva v sklopu mednarodnega dne prostovoljstva, ki ja je leta 1985 na 5. december razglasila Organizacija združenih narodov. Na šoli na Ižanski cesti in Cesti v Mestni log smo poskrbeli za predstavitev svojih aktivnosti in vključitev novih članov, za dijake, ki bodo sodelovali v prostovoljskem projektu priprave novičk za družbena omrežja smo pripravili seminar o družbenih omrežjih, otroke iz vrtca Galjevica pa osrečili z obiskom in ustvarjalnimi delavnicami. Naši prostovoljski dejavnosti so se priključili tudi dijaki, ki so pripravili novoletni bazar. Zanimivih idej in izdelkov ni manjkalo, denarni izkupiček sklada pa smo namenili v Florin sklad, šolski denarni sklad za naše dijake, ki potrebujejo pomoč. S svojimi inovativnimi izdelki so se predstavila tudi dijaška podjetja. Vse aktivnosti in dogajanje je povezovalo tudi vzdušje praznovanja 25 let Zdrave šole. Foto utrinke si ogejte v galeriji.

DSC08256 2V sredo, 14. novembra 2018, z začetkom ob 14 uri, smo imeli v čajnici Primula v Botaničnem vrtu naš vsakoletni Pogovor o knjigi. Tokratni izbor čtiva je bil, po udeležbi sodeč, posebej zanimiv za svetovalne delavce. Knjiga ima naslov Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa, avtorja Marka Haddona. Knjiga je sicer roman, a tudi mnogo več kot to. Glavni junak je 15 letni Christopher, ki je avtist. Skozi prvoosebno pripoved nam avtor odstre pogled v svet avtizma, ki ga je sicer zelo težko razumeti. A je to toliko pomembneje, ker se v šolstvu vedno pogosteje srečujemo z dijaki, ki imajo težave avtističnega spektra. Pogovor sem vodila Sava Osole. In prav vsi smo v pogovoru, izmenjavi mnenj in idej in druženju uživali. Hvala vsem za njihov prispevek in upam, da se kmalu spet vidimo   Sava Osole

pomanjšana 1

V sredo, 13.6.2018, je bil za vse prostovoljke, prostovoljce in mentorje BIC Ljubljana pripravljen že tradicionalni prostovoljski piknik. Dijaki, študentje in njihovi mentorji so prejeli zahvalo in pohvale za opravljeno prostovoljsko delo in sodelovanje v aktivnostih, izvedenih v letošnjem šolskem letu. Prostovoljci so sodelovali tudi na kvizu in tako preverili svoje znanje o prostovoljstvu ter zavodu BIC Ljubljana. Ob prijetnem vzdušju in dobri hrani je sledila izmenjava izkušenj in druženje. Prostovoljke in prostovoljci ter njihovi mentorji ustvarjajo na zavodu solidarnostno okolje, medgeneracijsko povezovanje in širijo vrednote prostovoljstva.
Hvala vsem prostovoljkam, prostovoljcem in njihovim mentorjem za opravljeno delo.

Pomanjšana 1Z razvijanjem modela prostovoljskega dela za zagotavljanje pomoči otrokom iz priseljenskih družin so dijaki in študenti Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana v letošnjem šolskem letu obiskovali otroke v vrtcu Galjevica. Poudarjeno je bilo družabništvo in krepitev učenja slovenskega jezika za lažje vključevanje vrtčevskih otrok v okolje in kulturo.

Preberite več: Prostovoljska medgeneracijska slaščičarska delavnica z otroki vrtca...

Prireditev JNS prostovoljci 15.5.2018V torek, 15. 5. 2018 je BIC Ljubljana za načrtno razvijanje prostovoljstva ter strokovno mentorstvo in koordinacijo dela mladih prostovoljcev, na Slovesnem dnevu prostovoljstva potrdil naziv Junaki našega časa. Naši mladi prostovoljci - dijaki in študenti, ki so v preteklem letu opravili najmanj 25 ur prostovoljskega dela na zavodu, so prejeli priznanja Junaki našega časa; prav tako je priznanje prejela tudi Tanja Kek, mentorica in koordinatorka prostovoljskih aktivnosti na zavodu. Prireditev v Kulturnem domu Krško je minila v slovesnem in navdihujočem vzdušju ter proslavila delo prostovoljcev, ki svoj prosti čas brezplačno namenijo pomoči drugemu, skrbi za okolje in drugim aktivnostim. Našim prostovoljcem in mentoricam iskreno čestitamo!

Kolaž vrtec prostovoljci DarjaProstovoljci iz 2. V smo ponovno speljali doživljajski dogodek z otroki vrtca Kolezija. Tokratni dogodek je bil že kompleksnejši, saj smo ga zasnovali v dveh delih: v prvem delu smo bili v vrtcu, v obliki delavnic v dveh skupinah, smo otrokom predstavili živali našega vivarija in osnove rokovanja z njimi. Otroke smo nato povabili na našo šolo, v vivarij. Na pomoč so nam priskočili še šolski vivaristi, ki so nam pomagali pri pravilnem rokovanju z živali. Katere živali so bile najbolj zanimive in za otroke nove, si poglejte v galeriji fotografij. Po koncu delavnic smo jih še skupaj pospremili nazaj v vrtec. Delavnice so se otrokom zdele zelo zabavne, saj so prvič videli nove živali in predvsem z njimi vzpostavili neposreden stik. To pa je, kot vemo tudi sami, najboljša pot k učenju in oblikovanju spoštljivega odnosa do živega..

Veselimo se novega učenja, tudi mi!
prostovoljci 2. V in Darja Rizmal

Skupinska 5V ponedeljek, 24. aprila 2018, so štirje študenti prostovoljci pod mentorstvom predavateljice in inštruktorice kuharstva Marjete Cevc, v našem Centru kulinarike in turizma KULT316, že drugo leto zapored pripravili kuharsko prostovoljsko delavnico za dijake Živilske šole in Gimnazije in veterinarske šole. Dijaki so pod budnim očesom študentov pripravili štiri hodni meni, jedi okrasili in postregli. Študent Marko Bizjak pa je dijakom pripravil še brezalkoholni koktajl ter jih povabil, da so se tudi sami preizkusili v mešanju pijače. Delavnica je minila v prijetno delovnem vzdušju ter v druženju in povezovanju dijakov in študentov. Prostovoljcem študentom in njihovi mentorici se iskreno zahvaljujemo za odlično izpeljano delavnico ter za posredovanje njihovega znanja in izkušenj.