Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 1389711205.jpg
  • 1510050417.jpg
  • 1510050638.jpg
  • 1510050654.jpg
  • 1510050669.jpg
  • 1510050683.jpg
  • 1510050701.jpg
  • 1510050716.jpg
  • 1510050731.jpg

Osebna izkaznica

Biotehniški izobraževalni center
Ljubljana
Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/2807 600
Fax: 01/2807 620
Elek. naslov: bic@bic-lj.si   Več...

 

Pretekli prostovoljski dogodki

Prireditev JNS prostovoljci 15.5.2018V torek, 15. 5. 2018 je BIC Ljubljana za načrtno razvijanje prostovoljstva ter strokovno mentorstvo in koordinacijo dela mladih prostovoljcev, na Slovesnem dnevu prostovoljstva potrdil naziv Junaki našega časa. Naši mladi prostovoljci - dijaki in študenti, ki so v preteklem letu opravili najmanj 25 ur prostovoljskega dela na zavodu, so prejeli priznanja Junaki našega časa; prav tako je priznanje prejela tudi Tanja Kek, mentorica in koordinatorka prostovoljskih aktivnosti na zavodu. Prireditev v Kulturnem domu Krško je minila v slovesnem in navdihujočem vzdušju ter proslavila delo prostovoljcev, ki svoj prosti čas brezplačno namenijo pomoči drugemu, skrbi za okolje in drugim aktivnostim. Našim prostovoljcem in mentoricam iskreno čestitamo!

Kolaž vrtec prostovoljci DarjaProstovoljci iz 2. V smo ponovno speljali doživljajski dogodek z otroki vrtca Kolezija. Tokratni dogodek je bil že kompleksnejši, saj smo ga zasnovali v dveh delih: v prvem delu smo bili v vrtcu, v obliki delavnic v dveh skupinah, smo otrokom predstavili živali našega vivarija in osnove rokovanja z njimi. Otroke smo nato povabili na našo šolo, v vivarij. Na pomoč so nam priskočili še šolski vivaristi, ki so nam pomagali pri pravilnem rokovanju z živali. Katere živali so bile najbolj zanimive in za otroke nove, si poglejte v galeriji fotografij. Po koncu delavnic smo jih še skupaj pospremili nazaj v vrtec. Delavnice so se otrokom zdele zelo zabavne, saj so prvič videli nove živali in predvsem z njimi vzpostavili neposreden stik. To pa je, kot vemo tudi sami, najboljša pot k učenju in oblikovanju spoštljivega odnosa do živega..

Veselimo se novega učenja, tudi mi!
prostovoljci 2. V in Darja Rizmal

Skupinska 5V ponedeljek, 24. aprila 2018, so štirje študenti prostovoljci pod mentorstvom predavateljice in inštruktorice kuharstva Marjete Cevc, v našem Centru kulinarike in turizma KULT316, že drugo leto zapored pripravili kuharsko prostovoljsko delavnico za dijake Živilske šole in Gimnazije in veterinarske šole. Dijaki so pod budnim očesom študentov pripravili štiri hodni meni, jedi okrasili in postregli. Študent Marko Bizjak pa je dijakom pripravil še brezalkoholni koktajl ter jih povabil, da so se tudi sami preizkusili v mešanju pijače. Delavnica je minila v prijetno delovnem vzdušju ter v druženju in povezovanju dijakov in študentov. Prostovoljcem študentom in njihovi mentorici se iskreno zahvaljujemo za odlično izpeljano delavnico ter za posredovanje njihovega znanja in izkušenj.

3214. 12. 2017 smo pripravili novoletni bazar, na katerem smo svoje izdelke ponudili dijaki in profesorji. Izkupiček prostovoljnih prispevkov je namenjen Florinemu skladu. Namen sklada je denarna pomoč dijakom, ki so se znašli v hudi finančni stiski. Denar iz sklada je namenjen tudi nagrajevanju dijakov za izjemne dosežke.
Nekaj utrinkov z novoletnega bazarja si lahko ogledate tudi v galeriji slik.

58Tudi letos smo učitelji in dijaki Živilske šole pomagali Društvu za preučevanje dvoživk in plazilcev v akciji Pomoč dvoživkam na Večni poti. Dvoživke se spomladi selijo na svoja mrestišča, na poti pa jih ogroža avtomobilski promet. Dijaki Sara L., Zala., Luka O., Luka L., Jaka, David, Sara O. in Johana ter učitelja Matevž in Jerneja smo čez cesto pomagali 120 krastačam in eni zeleni regi.
Zapisala: Jerneja Seibert

prostovoljci vrtec kolezijaProstovoljci in mentorica z Gimnazije in veterinarske šole smo si letos zadali nov cilj: vzpostaviti medgeneracijsko vez z malčki. Tako se je 9. 4. 2018 deset dijakov 2. v prvič podalo med otroke vrtca Kolezija. Medgeneracijsko povezavo smo iskali preko vrtčevske aprilske tematike domačih živali in kmetije. Dijaki smo pripravili delo v 5 skupinah, kjer smo osvetlili omenjeno tematiko z več zornih kotov: živalski mladiči, risanje najljubše živali, oglašanje živali, premikanje živali, prehrana in življenjski prostor ter igra.
Strnili smo vtise in ugotavljamo, da večina otrok sploh še ni bila na kmetiji oz. še niso imeli stikov z živalmi s kmetije, vendar pa jih vseeno prepoznajo. Učili smo se, kako pojme preprosteje razložiti, da  jih otroci razumejo, kako je delo z otroki, posebej pa v večjih skupinah, naporno, je pa tudi zabavno, saj imajo otroci veliko domišljije in postavljajo zelo zanimiva vprašanja.
Z izredno pozitivno izkušnjo prostovoljcev, vrtčevskih otrok in vzgojiteljic se veselimo ponovnih delavnic, ki jih že pripravljamo za obisk v začetku maja.
Prostovoljci 2. v in mentorica Darja Rizmal