Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 1389711205.jpg
  • 1510050417.jpg
  • 1510050638.jpg
  • 1510050654.jpg
  • 1510050669.jpg
  • 1510050683.jpg
  • 1510050701.jpg
  • 1510050716.jpg
  • 1510050731.jpg

Osebna izkaznica

Biotehniški izobraževalni center
Ljubljana
Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/2807 600
Fax: 01/2807 620
Elek. naslov: bic@bic-lj.si   Več...

 

DSC 0596Na BIC Ljubljana smo z dijaki naše Gimnazije in veterinarske šole 17. maja priredili že 3. Družinski dan s hišnimi ljubljenci. Na zelenici ob naši Šolski veterinarski ambulanti so se zbrali kužki, mucki in druge domače živali, manjkale pa niso niti živali iz prenovljenega šolskega vivarija, ribice, pajki, kuščarji, želve in kače, za katere skrbijo dijaki vivarističnega krožka na BIC Ljubljana. Predstavilo se je 25 organizacij, ki skrbijo za zdravje in dobrobit naših hišnih ljubljenčkov, pripravili smo pester program za otroke in ljubitelje živali, ki so si lahko letos ogledali tudi prenovljen šolski vivarij, v katerem prebiva kar 44 različnih vrst živali. Oglejte si foto-utrinke. 

 

Na BIC Ljubljana je zaživel prenovljen šolski vivarij

DIJAKI SO PRIPRAVILI ŽE 3. DRUŽINSKI DAN S HIŠNIMI LJUBLJENCI

 

SPOROČILO ZA JAVNOST

           

Ljubljana – 17. maj 2017. Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana smo z dijaki BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole priredili zdaj že tradicionalni Družinski dan s hišnimi ljubljenci. Na šolski zelenici ob Šolski veterinarski ambulanti so se zbrali kužki, mucki in druge domače živali, manjkale pa niso niti živali iz prenovljenega šolskega vivarija, ribice, pajki, kuščarji, želve in kače, za katere skrbijo dijaki vivarističnega krožka na BIC Ljubljana. Predstavilo se je 25 organizacij, ki skrbijo za zdravje in dobrobit naših hišnih ljubljenčkov.

Vse se je začelo z Darwinom, šolskim pitonom

Začetki vivarističnega krožka na BIC Ljubljana segajo 20 let v zgodovino, vse se je namreč začelo z indijskim pitonom Darwinom, prvim prebivalcem šolskega vivarija. Tanek in majhen je prišel na BIC Ljubljana iz mariborskega terarija, danes pa je skoraj 4-metrski kačon, ki si je svoj dom izboril pri našem nekdanjem dijaku. V tem času je zrasel tudi šolski vivarij, v katerem trenutno prebiva 44 različnih vrst živali, od tega je 16 vrst rib (tropski akvarij, malawi akvarij, akvarij z napihovalkami), 9 vrst plazilcev (želve, kuščarji, kače) in 7 različnih vrst žuželk (paličnjaki, ščurki, mokarji, črički, zoofobi), pa ptičji pajek, volovska žaba, činčila in še kaj. Za vivarij skrbijo dijaki programov veterinarski tehnik in tehniške gimnazije na BIC Ljubljana.

Lidija Gnidovec, učiteljica biologije in mentorica vivarističnega krožka na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli: »Brez zavzetih in delavnih dijakov si takšnega vivarija ne bi mogli privoščiti. Ne gre samo za hranjenje, menjavo vode in čiščenje, potrebno je tudi pozorno spremljanje stanja in vedenja živali, socializiranje in crkljanje. Ob toplih sončnih pomladnih dnevih se vivaristi skupaj z nekaterimi plazilci med glavnim odmorom in po pouku veliko sončijo na travi pred šolo, saj to blagodejno vpliva na plazilce. Zeleni legvan, agame, gekon, pitoni, goži in želve uživajo na soncu. Legvan, agame in želve se pri tem ne morejo upreti še sladki skušnjavi trave in regratovih cvetov.«

Dijaki izkušnje dobivajo tudi v prvi šolski veterinarski ambulanti BIC Ljubljana

»Vsaka žival je velika odgovornost in hkrati priložnost za razvijanje sočutne naklonjenosti ter zrelega odnosa do življenja,«  meni dijak programa tehniške gimnazije na BIC Ljubljana, Aljaž Pišek, ki skupaj s sošolci pred in po pouku ter med odmori skrbi za šolski vivarij. Dijaki iz programa veterinarski tehnik pa svoje praktično znanje pridobivajo tudi v prvi šolski veterinarski ambulanti, ki je odprta za javnost in letos praznuje 2. leto delovanja.

Z nami so bili tudi policijski, terapevtski in plesoči psi

Prireditev je bila zasnovana v sejemskem vzdušju. Predstavilo se je 25 organizacij, policijski, terapevtski in plesoči psi, pa psi, ki vlečejo sani, in druga društva ter organizacije, pasje šole in trgovine, ki skrbijo za dobrobit in zdravje naših živali. Pripravili smo pester spremljevalni program za otroke, foto kotiček, nagradno igro z bogatimi nagradami in še veliko več.

 

Kontakt: Nina Meh / nina.meh@bic-lj.si / 040 355 682