Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 1389711205.jpg
  • 1510050417.jpg
  • 1510050638.jpg
  • 1510050654.jpg
  • 1510050669.jpg
  • 1510050683.jpg
  • 1510050701.jpg
  • 1510050716.jpg
  • 1510050731.jpg

Osebna izkaznica

Biotehniški izobraževalni center
Ljubljana
Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/2807 600
Fax: 01/2807 620
Elek. naslov: bic@bic-lj.si   Več...

 

BIC konferencaNa BIC Ljubljana smo v času od 24. - 25. 10. 2014 organizirali 3. Mednarodno strokovno konferenco »TRENDI IN IZZIVI V ŽIVILSTVU, PREHRANI, GOSTINSTVU IN TURIZMU«.

Konferenca predstavlja možnost za strokovni dialog o trendih in izzivih na omenjenih področjih. V okviru plenarnega dela konference so sodelovali priznani strokovnjaki iz Slovenije in tujine:

• Prof. dr. Ivan Kreft – Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
• Dr. Aleš Kuhar – Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
• Dr. Tatjana Zagorc - direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij
• Jerneja Lampret - generalna komisarka Republike Slovenije za Expo Milano 2015
• Dr. Bernarda Županek – Mestni muzej Ljubljana, kustosinja za antiko
• Mag. Karmen Novarlič – Vodja sektorja za turizem pri javni agenciji SPIRIT Slovenija.
• Adele Gray – avtorica bloga ADELEINSLOVENE in soavtorica vodnika po Sloveniji - Komshe travel guidebook to Slovenia: Slovenia in Your Hands
• Matthew Charlesworth – ustanovitelj in lastnik Human Fish Brewery (HFB)
• Héctor Bernal Trujillo – direktor AC Group (Europroyectos LdV Granada and Cordoba and AC Traductores S.L.)

Hkrati so podjetja predstavila primere dobrih praks dobrih praks (AC Group (Španija) Limnos, Farma Ihan, Premogovnik Velenje, Inšpektorat za kmetijstvo in okolje ...). V nadaljevanju so sledile predstavitve po sekcijah živilstvo in prehrana ter gostinstvo in turizem.

Slavnostno večerjo so pripravili študenti gostinstva in turizma, ki so nas popeljali na kulinarično popotovanje z naslovom "2000 let Emone". Utrinke s konference si lahko ogledate v galeriji.